Eiropas Komisijas darba grupa par alternatīvām metodēm vīrišķo cūku ķirurģiskajai kastrācijai

2012.gada 17. decembrī Eiropas Komisijas darba grupā Latviju pārstāvēja COPA/COGECA Cūkgaļas darba grupas eksperts Dzintars Veide.

Darba grupas mērķis ir iepazīstināt dalībvalstis par iespējām pēc 2018.gada ražot cūkgaļu no vīrišķās kārtas dzīvniekiem neizmantojot ķirurģisko kastrēšanu. Kastrēšana tiek veikta, lai novērstu kuiļa smakas nepatīkamo aromātu, kas var izdalīties, kad nekastrētu cūku tēviņu gaļu karsē cepšanai.

Tāpēc Eiropas Parlamenta un Eiropas Padomes 2004. gada 29. aprīļa Regula (EK) Nr. 854/2004, ar ko paredz īpašus noteikumus par lietošanai pārtika paredzētu dzīvnieku izcelsmes produktu oficiālās kontroles organizēšanu, ir noteikts, ka gaļa ar izteiktu dzimumam raksturīgu smaku nav derīga pārtikai. Sanāksmes pārstāvji iepazīstināja klātesošos ar plānotajām metodēm un zinātniskajiem izmeklējumiem kastrācijas jautājumā, īpaši uzsverot, ka pie jebkuras metodes ir maksimāli jānodrošina pārtikas drošība.

Vairāk par sanāksmē runāto skatīt Dzintara Veides atskaitē.

COPA/COGECA kategorija: 

Pievienot komentāru

Plain text

  • HTML tagi nav atļauti.
  • Mājas lapu adreses un e-pasta adreses automātiski tiek pārveidotas par saitēm.
  • Rindas un rindkopas tiek pārnestas uz jaunu rindu automātiski.