Lauksaimniecības produkciju ražojošo saimniecību konkurētspējas palielināšana Valkas novadā.

Datums: 
14. Jūlijs, 2014 līdz 23. Jūlijs, 2014
Reģions: 
Vieta: 
Valkas novads

Ceturtdien, 24.jūlijā, pirmo reizi Valkas novadā notiks atvērtā durvju diena laukos. Zemnieki, lauksaimnieki, agronomi un interesenti no visas Latvijas ir aicināti doties uz Vijciema pagastu, kur savā saimniecībā Z/S “Piekalnes”, viesus uzņems tās īpašniece un ilggadēja agronome Ināra Pakalna. Ināra ir viena no nedaudzajām sertificētu kartupeļu šķirņu sēklu ražotājām Latvijā.

Pasākuma pirmajā daļā no plkst. 11.00 – 13.00 notiks semināra jeb izglītojošā daļa, kurā semināra vadītāji informēs par tradicionālajām lauku lietām, pārrunās globālus, zemniekiem aktuālus jautājumus, diskutēs par problēmām nozarē, kā arī apskatīs dažādus produktus. Piedalīsies arī lauksaimnieku sadarbības partneri SIA “Bayer” lauksaimniecību apkalpojošā daļa, SIA “Berner”, SIA “Agrimatco”, SIA “NOREX NORIKA” un citi.
Otrajā daļā, no plkst. 13.00 – 15.00, notiks lauku apskate (kartupeļu, labības, rapšu, u.c.), tiks darbināts kombains.
Trešajā, saviesīgajā daļā, no plkst.15.00 – 17.00 visi aicināti uz diskusiju, būs iespēja salīdzināt dažādas kartupeļu šķirnes, notiks degustācijas.
“No pasākuma sagaidu to, ka zemnieki sapratīs, cik labi tomēr ir stādīt augstas kvalitātes sēklu materiālus”, stāsta pasākuma rīkotāja, Valkas novada domes kooperācijas speciāliste Sniedze Ragže. “Otrkārt, mums ir svarīgi parādīt novada zemnieku sasniegumus. Treškārt, mēs gribam popularizēt ideju, ka, cītīgi strādājot laukos, var arī labi nopelnīt”, uzsver Sniedze.

Pasākumu plānots pārvērst par tradīciju, tā mērķis ir veicināt novada atpazīstamību, veicināt lauksaimniecības attīstību novadā, kā arī piesaistīt jauniešus darbam laukos.

Kategorija: 
Lauku tīkls