Kursi lauksaimniecības dzīvnieku pārraugiem profesionālās kvalifikācijas paaugstināšanai

Datums: 
20. Oktobris, 2016 līdz 21. Oktobris, 2016
Reģions: 
Vieta: 
LLKC centrs

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs 20. un 21. oktobrī komplektē bezmaksas divu dienu mācību grupas dzīvnieku pārraugiem piena lopkopības saimniecībās.

Mācībās puse no nodarbībām būs praktiskās.  Mācības notiek Lauku attīstības programmas 2014.-2020. gadam apakšpasākuma “Profesionālās izglītības un prasmju apguves pasākumi” ietvaros un ir aktuālas kvalifikācijas paaugstināšanai.

Mācību tēma: “Ganāmpulku, novietņu un lauksaimniecības dzīvnieku reģistrēšana un apzīmēšana”. Tā papildināta ar dzīvnieku audzēšanas ekonomiskajiem jautājumiem.

Mācību pirmajā dienā Ozolniekos notiks teorētiskās un praktiskās nodarbības par tēmām:

  1. Lauksaimniecības datu centra nodaļas vadītājas Dainas Lodiņas lekcija par tēmu „Izmaiņas dzīvnieku, ganāmpulka, novietņu reģistrācijas un pārraudzības dokumentu aizpildīšanā”. Dokumentu praktiska elektroniska aizpildīšana.
  2. Konsultante piena lopkopībā Antra Gražule: “Dzīvnieku audzēšanas ekonomiskie jautājumi. Govju ēdināšanas ietekme uz produkcijas izmaksām.

Mācību otrajā dienā plānots izbraukums uz divām saimniecībām par tēmām:

  1. Slaucamo govju reģistrācijas un apzīmēšanas dokumenti saimniecībā un apzīmēšanas datu izmantošana piena pārraudzības jautājumu risināšanā.
  2. Piena izslaukuma uzskaite, izmantojot govju apzīmēšanas datus.
  3. Katras reģistrētazīmētas govs produktivitāte un tās vērtējums.

 Sakarā ar saimniecību apmeklējumiem grupā plānoti maksimāli 20 dalībnieki.

Kontaktinformācija: 
29175921 - Ivars Kalnītis, 26148820 - Rudīte Sanžarevska
Kategorija: 
Lauku tīkls
Reģions filtram: