Ikgadējais „Zemnieku saeimas” kongress

Datums: 
10. Marts, 2017
Vieta: 
Ādažu kultūras centrs

Piektdien, 10.martā plkst.11:00 Ādažu kultūras centrā notiks ikgadējais biedrības „Zemnieku saeima” kongress – konference. Šogad kongresā lauksaimnieki no visas Latvijas vēlēs jauno organizācijas vadību, ar Zemkopības ministru Jāni Dūklavu diskutēs par nozares aktualitātēm un konferences daļā iepazīsies ar inovatīvām tehnoloģijām lauksaimniecībā.

Biedrības „Zemnieku saeima” valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš: „Lauksaimnieki aizvadījuši divus ne visai vieglus gadus. Iemesls tam bija gan Krievijas noteiktais embargo pārtikas produktiem un piena krīze, gan Āfrikas cūku mēris un šobrīd pie sliekšņa putnu gripa. Kopējā situācija nozarē bija sarežģītāka, nekā to bijām gaidījuši. Šogad notiks organizācijas valdes un priekšsēdētāja vēlēšanas. Jaunajai valdei jābūt gatavai risināt ne tikai esošos problēmjautājumus, bet jau šobrīd aktīvi jāiesaistās diskusijās par Kopējo lauksaimniecības politikas veidošanu pēc 2020.gada. Prieks, ka arī šoreiz valdes kandidāti ir spēcīgi dažādu nozaru eksperti, kuri spēs pārstāvēt lauksaimnieku intereses gan Latvijā, gan Briselē.”

Kongresa otrajā daļā plkst.14:15 norisināsies konference: „Jaunās tehnoloģijas lauksaimniekiem”. Ar inteliģentās lauksaimniecības tehnikas nākotnes tendencēm un izaicinājumiem iepazīstinās Jānis Cers, SIA „Konekesko Latvija” CLAAS produktu grupas vadītājs. „Swedbank” Digitālās stratēģijas vadītājs Ģirts Bērziņš ar atraktīvu prezentāciju: „Elektrība no jumta, pārtika no printera, robots mazdārziņā un citas digitālās tendences” informēs par bankas sadarbību ar lauksaimniekiem. Savukārt Ilmārs Piebalgs,GPS lauksaimniecības virziena vadītājs uzņēmumā SIA „Autonams” informēs par GPS sistēmu pielietošanu aizsardzībai pret tehnikas un degvielas zagļiem.

 Pieteikšanās, zvanot pa tālr. 67027044 vai rakstot uz e-pastu: birojs@zemniekusaeima.lv

 Kongresā piedalīties aicināti arī masu mediju pārstāvji. Lai pieteiktos, aicinām sazināties ar ZSA sabiedrisko attiecību speciālisti Līvu Norkārkli t. 29237221 vai e-pasts: liva@zemniekusaeima.lv

 „Zemnieku saeimas” kongress tiek organizēts sadarbībā ar „Swedbank”.

Par biedrību „Zemnieku saeima”

Biedrība „Zemnieku saeima” ir ietekmīgākā lauksaimnieku organizācija Latvijā, kas dibināta 1999.gadā. Biedrības pamatdarbība ir biedru interešu pārstāvēšana, lauksaimniekiem labvēlīgas politikas veidošana, biedru informēšana un izglītošana. Mūsu biedri ir gandrīz 900 mazas un lielas saimniecības no visas Latvijas. Valdi veido 9 kongresā vēlēti zemnieki, kuri pārstāv visus reģionus un lauksaimniecības nozares. Biedri kopā apsaimnieko  vairāk kā 500 tūkst. ha lauksaimniecībā izmantojamās zemes (augkopība 54%, piena lopkopība 38%, citas nozares 8%) un savās saimniecībās nodrošina darbu vairāk kā 4000 darbiniekiem.

Informāciju sagatavoja

ZSA sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Norkārkle

liva@zemniekusaeima.lv

+371 29237221

www.zemniekusaeima.lv

Kontaktinformācija: 
tālr. 67027044 vai e-pastu: birojs@zemniekusaeima.lv
Reģions filtram: