LLKC Liepāja | pieredzes apmaiņas brauciens uz Čehiju un Austriju

Datums: 
31. Marts, 2020 līdz 6. Aprīlis, 2020
Reģions: 
Vieta: 
LLKC Liepājas birojs

Izcila iespēja izzināt un iepazīt jauno un aktuālo - SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” Liepājas birojs piedāvā septiņu dienu ārzemju pieredzes apmaiņas braucienu mājražotājiem un mazām lauku saimniecībām uz Čehiju un Austriju no 2020. gada 31. marta līdz 6. aprīlim.

Apmeklējuma tēma: Sadarbības tīklu veidošanas pieredze pārtikas produktu ražotāju lokālo izejvielu piesaistē, dalība īsās piegādes ķēdēs (grupas nr. LLKC18Lp07-E).

Apmeklējuma vietas un saimniecības Čehijā:
@ Bošina BIO Farm - ģimenes bioloģiskā saimniecība. Cūkkopība, putnkopība, gaļas liellopu audzēšana. Sava kautuve un gaļas pārstrāde saimniecībā.
@ LEVANDER FARM - lavandu audzēšana un pārstrāde – pārtikas un kosmētikas ražošana. Produkcijas realizācija īsās piegādes ķēdēs un uz vietas. Kafejnīcā var nobaudīt pašražotus gardumus ar lavandas piedevu.
@ Zlatá farma - piensaimniecība - oriģinālās čehu šķirnes ČESTR slaucamās govis. Liellopu audzēšana. Dabīgo piena produktu ražošana, pārdošana savā saimniecībā un īsās piegādes ķēdēs. Sadarbība ar citām saimniecībām, veiksmīgai darba nodrošināšanai.
@ Tikšanās ar Čehijas privāto zemnieku asociācijas “Association of Private Farming of the Czech Republic” pārstāvjiem – iepazīšanās, īss ieskats asociācijas darbībā, tās mērķi, plāni. Sadarbības veidošana starp saimniecībām visos saimniekošanas un pārstrādes posmos – kā priekšnosacījums vienotai attīstībai. Tiks nodrošināta tulkošana latviešu valodā.
@ TECHAGRO, SILVA REGINA un BIOMASS izstādes - gadatirgus apmeklējums – šie gadatirgi ir kļuvuši par prestižu notikumu – vienu no vadošajiem pasākumiem Centrāleiropā.
TECHAGRO gadatirgū tiek parādītas tendences lauksaimniecībā - digitālās tehnoloģijas, precīzā lauksaimniecība, vieda lauksaimniecība vai navigācijas sistēmu izmantošana.
SILVA REGINA – mežsaimniecības un medību gadatirgus.
BIOMASS 2020 prezentēs tehnoloģijas meža un lauksaimniecības biomasas enerģijas izmantošanai.
@ SNAIL FARM – augkopība un specializētā gliemežu audzēšana. Gliemežu gaļas produktu piedāvājums. Gliemeži kā tradicionāls ēdiens Čehu virtuvē.
@ HERB AND MASHROOM FARM – garšaugu un sēņu audzēšana (šampinjoni, šitakē un austersēnes). Sēņu tiešā pārdošana saimniecībā un realizācija īsās piegādes ķēdēs gan svaigā, gan pārstrādātā veidā. Sadarbības veidošana ar citām saimniecībām. 40 gadu tradīcijas.
@ KOSIK VINERY FARM – ģimenes uzņēmums - Morāvijas vīna darītava. Lauku tūrisms ar viesu izmitināšanas un aktīvās atpūtas piedāvājumu, ko papildina sadarbības veidošana ar lokāliem uzņēmumiem un saimniecībām, lokālo izejvielu piesaistē produkcijas pilnveidošanā un pakalpojumu dažādošanā.
@ MANDLÁRNA – unikāls mandeļu dārzs, vienīgais Eiropā. Neliela pastaiga pa ziedošu dārzu. Pašražotās produkcijas piedāvājums savā veikalā un kafejnīcā.

Apmeklējuma vietas un saimniecības Austrijā:
@ Zemnieku tirgus Bauernmarkt Simonsfeld – kopš 1984. gada tirgū tiek piedāvāti dažādi lauku produkti no Simonsfeldes un tās apkārtnes zemniekiem. Sadarbības veidošana.
@ Kartoffelhof Schramm – bioloģiskā ģimenes saimniecība, kas nodarbojas ar kartupeļu audzēšanu jau ceturtajā paaudzē. Mērķis ir saglabāt reģionam raksturīgās vairākas kartupeļu šķirnes, kuras nepelnīti tiek aizmirstas.
@Aprikožu dārzi Acelsdorfā – vairāk nekā 23 000 aprikožu koku. 2011. gadā atvērta sava ievārījumu ražotne. Kopš 2016. gada saimniecībā ir 1200 dējējvistas, kas tiek brīvi turētas aprikožu dārza teritorijā.
@Oppenauer bioloģiskais vīns Poisdrofā – ģimenes bioloģiskā saimniecība ar 200 gadu tradīcijām. Uz 28 ha lielas platības tiek kultivētas reģionam raksturīgas vīnogu šķirnes. Ir sava vīna darītava.

Laika gaitā ir iespējamas programmas izmaiņas.

PAPILDU INFORMĀCIJA:
Projekta ietvaros ar dalībnieka līdzmaksājumu tiek piedāvāts: komfortabls autobuss, tulkošana, apdrošināšana, izstādes - gadatirgus apmeklējuma biļetes, vismaz trīszvaigžņu naktsmītnes (ar brokastīm), autoceļu nodevas, saimniecību apmeklējuma un degustāciju izmaksas.

Līdzmaksājums - EUR 420,00 (t.sk. PVN).

Dalībniekam jāapliecina iesaiste lauksaimniecībā, mežsaimniecībā vai pārtikas nozarē.

Vietu skaits ierobežots.

Lūdzam pieteikties laikus.

Pieteikties un papildus informāciju var iegūt, sazinoties ar Irinu Ginteri (tālr. 28310484, e-pasts: irina.gintere@llkc.lv).

Saimniecību un mežu apmeklējumi tiek nodrošināti Latvijas Lauku attīstības programmas (LAP) investīciju pasākuma 2014.-2020. gadam “Zināšanu pārneses un informācijas pasākumi” apakšpasākuma “Atbalsts saimniecību un mežu apmeklējumiem” ietvaros, LAD Līguma nr. LAD011018/P43. Atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests.

Pasākuma laikā iespējama fotografēšana, audio un video ierakstu veikšana ar mērķi atspoguļot pasākuma norises gaitu. Uzņemtais materiāls var tikt reproducēts, izplatīts vai publicēts pasākuma organizatora interneta vietnēs un drukātajos materiālos.

Kontaktinformācija: 
Irina Gintere (tālr. 28310484, e-pasts: irina.gintere@llkc.lv)
Kategorija: 
LLKC
Reģions filtram: