Permakultūras biedrība aicina uz trīs dienu mācībām “sēklu lolotājiem”

Datums: 
19. Janvāris, 2021 līdz 2. Februāris, 2021

Latvijas Permakultūras biedrība aicina piedalīties trīs dienu Augu sēklu lolotāju attālinātu mācību kursos, kas Zoom platformā notiks  19. un 26., janvārī, kā arī 2.februārī.

Pieteikšanās mācībām: http://www.permakultura.lv/pasakumi.html VAI https://www.mantots.permakultura.lv/pasakumi, kā arī Facebook. Mācības ik vakaru notiks no pulksten 18.30 līdz 20.30.

Mācības solās būt interesantas, jo tās rīko “sēklu lolotāju” kustība, kas Latvijā darbojas jau vairākus gadus. Tās dibinātāja ir permakultūras aktīviste Sandra Stabiņģe. Kāda ir šīs kustības nozīme un būtība?

Nav noslēpums, ka sēklu ražošana pasaulē ar katru gadu, arvien vairāk koncentrējas lielo kompāniju rokās. Tas ir drauds sēklu gēnu daudzveidībai, jo arvien vairāk izzūd “vecās” šķirnes. Tādēļ šādai kustībai ir milzīga nozīme, lai nepieļautu, ka Latvijā iznīkst pēdējās vecāsmātes pupiņu sēklas, vai vectēva milzu ķirbju šķirnes. Nozīme ir tikai tām šķirnēm, kas paaudžu paaudzēs audzētas noteiktā apvidū un ir pašu pavairotas..

Mācībās paredzēti arī vairāki mājas darbi un izglītojoši video par sēklu iegūšanu. Katrs kurš noklausīsies un noskatīsies šo mācību kursu, kļūs par apmācītu sēklu lolotāju, ar iespēju kļūt par sēklu vēstnieku. Tas ir cilvēks, kas saņēmis apmācību, ieguvis sertifikātu un uzņemas sēklu maiņas koordinēšanu savā novadā vai ciemā.

Piesakies, būs interesanti!

 

Kontaktinformācija: 
Sandra Stabinge
Reģions filtram: