Jaunumi

Informatīvā izdevuma “Lauku Lapa” aprīļa numurā plašāk stāstām par konkursa “Laukiem būt!” finālu un iepazīstinām ar uzvarētāju idejām.

Ar ko jums asociējas oranžā krāsa – ar burkāniem, ar pīlādžiem, ar ķirbjiem? Ogrē šobrīd oranžā ir lapsu krāsa, “Lapsu Mājas siera” krāsa.

Pēdējo gadu notikumi ne vienam vien lika padomāt par pārcelšanos uz laukiem. To lika gan ekonomiskie, gan ekoloģiskie, gan drošības apstākļi. Viena lieta – iegādāties vai mantot īpašumu, otra – kā ar to visu tikt galā.

Madonas novada Sausnējas pagasta Jaunkņapēnos saimnieko Valters Pundurs – kopš 2012. gada, kad pārņēma no savas sievas Līgas omes Veltas Ārijas Bērziņas viņas nomas zemes un 10 aitu ganāmpulku.

Konkursā “Laukiem būt!”, ko lauku jauniešu uzņēmējdarbības atbalstam jau divpadsmito gadu rīko Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC), šogad galvenās balvas ieguva biznesa idejas par piedevām ēdienu gatavošanai, mērcēm un sausajām garšvielām; digitālas mācību platformas i

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju augstskola piedalās Eiropas Savienības programmas "Apvārsnis 2021" trīs gadu projektā OPER8, kuru vada Atēnu Lauksaimniecības universitāte kopā ar 9 partneriem no 7 valstīm.

Atklājot šī gada Lauku attīstības programmas (LAP) investīciju pasākuma 2014.-2020.

Šogad LLKC Kuldīgas birojā notiek aktīvas Lauku attīstības programmas (LAP) mācības. Lielu aktivitāti izrādījuši bioloģiskie lauksaimnieki, no janvāra līdz marta vidum ir nokomplektētas četras mācību grupas un kopumā apmācīti 80 lauksaimnieki.

Marta vidū Saldus LLKC birojs pulcēja dārzkopības interesentus no dažādām Latvijas vietām uz divu dienu mācībām par augsnes ielabošanu un kaitīgo organismu ierobežošanas pasākumiem bioloģiskajā lauksaimniecībā.

Lapas