19.07/23.07 | Pieredzes apmaiņas brauciens "Netradicionālo dzīvnieku audzēšana un labturība (aitas un kazas)" | LLKC Ogres birojs

Datums: 
19. Jūlijs, 2021

LLKC Ogres birojs aicina doties pieredzes apmaiņas braucienā – “Netradicionālo dzīvnieku audzēšana un labturība (aitas un kazas)” 19. un 23.jūlijā

Apmeklējamās saimniecības:

19.07.2021
SIA 3D Development
Bioloģiskās aitkopības (Vācijas merino vietējā šķirne ~300 aitas) audzēšanas saimniecības attīstības iespējas un plāni. Saražotās produkcijas realizācijas iespējas. Saimniecības īpašnieks - biedrības “Latvijas aitu audzētāju asociācija” valdes priekšsēdētājs.
z/s Līvi
Kazu ganāmpulka (~300 kazas) apsaimniekošanas pieredze ģimenes uzņēmumā. Sierotavas darbs, kazas piena saldējums. Kazu fermas un sierotavas apskate.
SIA Atmati
Bioloģiskā saimniecība nodarbojas ar aitu un jēru audzēšanu. Ganāmpulkā aug arī Hereford šķirnes liellopi un vistas. Ekoloģiskais dārzs, kurā tiek audzēti dārzeņi un augļi, kurus pēc novākšanas, pārstrādājot (kaltējot un konservējot) pārdod kā piedevu gaļai. Gaļas pārstrādes cehs (desas, vītinājumi) Sējējs 2015 laureāti, 2019. gadā Ogres novada gada lauksaimniecības uzņēmums.

23.07.2021
SIA Cimbuļi
Vienīgā Ile de France aitu šķirnes saimniecība Latvijā. Aitu gaļas šķirne, kura dod lielisku masas pieaugumu, izmantojama krustošanā ar vietējām šķirnēm. Šķirnes priekšrocība - nav sezonāla meklēšanās, krustošana iespējama visu gadu. Praktiskā pieredze darbā ar Ile de France. Aitkopībā lietojamās ierīces. Nagu griešana, elektroniskās krotālijas, barības sagatavošana, barības galdi, elektriskie gani.
SIA SF 17
Dorperas (gaļas tipa) aitu šķirnes un tās krustojumu turēšanas un audzēšanas īpatnības. Suņu izmantošanas iespējas aitkopības saimniecībās
Bendiku piena aitas
Saimniecībā tiek audzētas gaļas šķirnes (Suffolkas) un piena šķirnes (Ostfrīzijas) aitas. Ganāmpulka aizsardzībai saimniecībā strādā ar Pireneju kalnu suņiem, kas ir pasaulē plaši pazīstama suņu šķirne mājlopu un mājputnu apsargāšanai no plēsējiem. Jēru gaļa un aitu piena produkti - fetas tipa siers, grilsiers, jogurts un vairāku veidu saldējums.

Līdzmaksājums: 48,-EUR (t.sk. PVN), iekļaujot saimniecību apmeklējumus, autobusu (no Ogres tehnikuma) un ēdināšanu abās apmeklējumu dienās.

Brauciena laikā tiek nodrošināti dezinfekcijas līdzekļi, mutes un deguna aizsargmaskas, cimdi, kā arī iespēja autobusā ievērot distanci.
Vietu skaits ierobežots.

Mācību dalībnieks var būt juridiska vai fiziska persona, kas iesaistīta lauksaimniecības, pārtikas (izņemot zivsaimniecības produktus) ražošanas vai mežsaimniecības nozarēs, kā arī lauksaimniecības/meža zemes īpašnieks vai tiesiskais vadītājs, kā arī ģimenes locekļi.

Pieteikšanās līdz 15. jūlijam, aizpildot reģistrācijas formu https://forms.gle/XjeX9pPUvLra5ddTA

Papildus informācija:
elina.masteiko@llkc.lv, 28331239

Pasākuma laikā iespējama fotografēšana, audio un video ierakstu veikšana ar mērķi atspoguļot pasākuma norises gaitu. Uzņemtais materiāls var tikt reproducēts, izplatīts vai publicēts pasākuma organizatora interneta vietnēs un drukātajos materiālos.

Saimniecību un mežu apmeklējumi tiek nodrošināti Latvijas Lauku attīstības programmas (LAP) investīciju pasākuma 2014.-2020. gadam “Zināšanu pārneses un informācijas pasākumi” apakšpasākuma “Atbalsts saimniecību un mežu apmeklējumiem” ietvaros, LAD Līguma nr. LAD011018/P43
Atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests

SAIMNIECĪBU APMEKLĒJUMĀ NEDRĪKST PIEDALĪTIES PERSONAS, KURĀM NOTEIKTA PAŠIZOLĀCIJA, MĀJAS KARANTĪNA VAI STINGRĀ IZOLĀCIJA, KĀ ARĪ PERSONAS, KURĀM IR ELPOŠANAS CEĻU INFEKCIJAS PAZĪMES

Kontaktinformācija: 
Elīna Masteiko elina.masteiko@llkc.lv 28331239
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
llkc09og15-l.pdf381.83 KB
Kategorija: 
LLKC
Reģions filtram: