Pārgājieni ar garšu Veclaicenē

Datums: 
15. Augusts, 2014 līdz 16. Augusts, 2014
Reģions: 
Vieta: 
Veclaicenes pagasts
Nozare: 

Lai dažādotu tūrisma taku piedāvājumu Veclaicenē, šī gada 16. un 17. augustā jau otro reizi apmeklētājiem tiks piedāvāti „Pārgājieni ar garšu Veclaicenē 2014”. Tās būs divas garšu pārpilnas dienas, kurās apmeklētāji varēs ne vien izbaudīt reģiona neskarto dabu, bet arī degustēt neparastus, malēniešu gatavotus ēdienus un uzzināt visu par tiem. Vakarā gardēžus lutināsim ar koncertu un zaļumballi.

Pasākuma mērķis ir popularizēt Veclaicenes aizsargājamo ainavu apvidus teritorijas dabas un kultūras vērtības, īpaši tajās izveidotās kājāmgājēju takas. Šādā aizraujošā veidā tiks pievērsta apmeklētāju uzmanība malēniešu kulinārajam mantojumam un īpašajiem vietējo zemnieku lauku labumiem. Pārgājienos tiks izmantotas četras Veclaicenes pagastā esošās dabas takas: Peļļu garā taka 9.5 km, Pilskalna taka -3 km, Raipala taka -7.5 km, Biotopu taka zs „Mauriņi” -2 km un šogad jaunums – velomaršruti - īsais 14.5 km un garais - 32 km

Pārgājienus vadīs zinoši vietējie gidi, kuri iepazīstinās ar apkārtnes dabu, vēsturi un kultūru, to laikā ceļotājiem būs iespēja vairākos pieturas punktos degustēt malēniešu tradicionālos ēdienus. Lai kompensētu ēdiena gatavošanas un transportēšanas izmaksas, katrai takai būs noteikta dalības maksa, būs padomāts arī par īpašiem suvenīriem. Lai nepietrūktu gardumi degustācijām obligāta iepriekšējā pieteikšanās līdz 14.augustam pa e-pastu: veclaicenesavotins@inbox.lv pa tālr. 22413373 (Agija) vai 26323341 ( Anda).

Pasākuma laikā Kornetu tautas namā būs iespēja skatīt Alūksnes novada un Veru apriņķa meistaru adīto cimdu izstādi „Pierobežas raksti cimdos” un Veclaicenes novadpētniecības ekspozīciju kopā ar tās veidotāju Ē.Vanaga kungu. Pasākuma pirmajā dienā 16.augustā Kornetu centrā tiks piedāvāts amatnieku un mājražotāju andele, darbosies dabas izziņas darbnīca; Jaunlaicenes muzejs izklaidēs ar malēniešu vārdu spēlēm, būs „Latvijas valsts meži” telts ar interaktīvām spēlēm un informāciju par mežu. Vakarā deju kolektīva „Dejotprieks” koncerts un zaļumballe ar grupu „Vēja runa”. Tāpat būs padomāts arī par telšu pilsētiņu pie Dzērves un Ievas ezeriem.

Ar pasākuma programmu var iepazīties www.veclaicene.lv un www.facebook.com/pargajiens

Pēdējo trīs gadu laikā, sadarbojoties vairākām institūcijām - Veclaicenes pagasta pārvaldei, Dabas aizsardzības pārvaldei, Vidzemes plānošanas reģionam, Lejasreinas departamenta Vogēzu kājnieku klubam, biedrībai „Veclaicenes Avotiņš” un Vidzemes Augstskolas Tūrisma un viesmīlības vadības fakultātei, teritorijā ir tapis jauns tūrisma produkts - izveidotas četras kājāmgājēju takas 25 km kopgarumā. Nākotnē paredzams šo teritoriju attīstīt kā aktīvā tūrisma galamērķi ar kājāmgājēju un velobraucēju maršrutu tīklu. Sīkāku informāciju par Veclaiceni un tās piedāvātajām iespējām var iegūt mājas lapā - www.veclaicene.lv

Izmainiet savu ikdienu un brauciet atpūsties Veclaicenē!

Pielikums: