Aicina pieteikties festivāla “Zemlika” tirgum

Datums: 
24. Oktobris, 2015
Reģions: 
Vieta: 
Durbe
Nozare: 

Durbes, kaimiņu novadu kā arī citi zemnieki, mājražotāji un amatnieki tiek aicināti pieteikties festivāla “Zemlika” tirgum, kas Durbē notiks 24. oktobrī no plkst. 10:00!
Kā visus iepriekšējos gadus, arī piektā mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāla “Zemlika” ietvaros notiks zemnieku, mājražotāju un amatnieku tirgus, kurā aicināti piedalīties Durbes, kā arī kaimiņu un citu novadu ražotāji.
Galvenais tirgus princips – savā zemē pašu izaudzēts, savām rokām darināts, iesaiņots un pārdots dabīgs produkts.
Pasākuma organizatori saka “nē!” sintētiskajai gultasveļai, cukurvatei un čehu lunaparkam un aicina tirgotājus pārdomāt, vai “dabīgs”, “pašu audzēts” un “glīti pasniegts” tiešām padara produktu par modes un stila aksesuāru, ne reti liekot to pārvērtēt līdzīgos tirdziņos galvaspilsētā.

Dalību festivāla “Zemlika” tirgū, kas Durbē notiks 24. oktobrī no plkst. 10:00, iespējams pieteikt līdz 19. oktobrim (ieskaitot), rakstot vai zvanot Maijai Lankupai – maija@durbe.lv vai 26263682.

Biļetes uz festivālu “Zemlika” nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā BezRindas.lv. Biļešu cena šobrīd ir EUR 26.00. Festivālam tuvojoties, tās kļūs dārgākas.

◊◊◊

Kā minēts iepriekš, piektais mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāls "Zemlika" Latvijas mazākajā pilsētā Durbē norisināsies 23. un 24. oktobrī. Zināms, ka bez augstākminētajiem mūziķiem festivālā uzstāsies arī Anta Eņģele un kolektīvs “Zāle” no Latvijas, “Mombu” no Itālijas, “Stara Rzeka” no Polijas un “Phurpa” no Krievijas. Festivāla programma jau drīzumā tiks papildināta, jo arī šogad festivāls aptvers vairākas no mākslām - mūziku, teātri, vizuālo mākslu un kino. Festivāla otrajā dienā notiks zemnieku, amatnieku un godprātīgu un videi draudzīgu pārstrādātāju ražojumu tirgus, galvenās lomas atvēlot Durbes un novada, kā arī tuvējo kaimiņu saimniecībās gada laikā izaudzētajam, darbnīcās un ražotnēs paveiktajam. Pasākuma laikā skolas ēdamzālē tiks ierīkots oficiālais festivāla restorāns, kura ēdienkarte tiks veidota, izmantojot lielākoties tikai Durbes novadā izaudzēto, izslaukto, sasieto un citādi saražoto.
Līdzīgi kā iepriekšējos gadus, arī šogad festivāla "Zemlika" norises vietas Durbē būs vairākas - Durbes kultūras nams, A. Kronvalda vēsturiskā skolas ēka, A. Kronvalda Durbes vidusskola, Durbes muzejs, Durbes luterāņu baznīca un citas. Festivāla centrā joprojām noturot 17 dažādu mūziķu un kolektīvu koncertus divu dienu laikā - no ģitārmūzikas līdz mūsdienu akadēmiskajai mūzikai, no tautas jeb "folk" mūzikas līdz elektroniskajai deju mūzikai, un uz tiem tirgojot biļetes, visas pārējās augstākminētās norises vietējiem un pilsētas viesiem tiks piedāvātas bez maksas.

Internetā:
* www.zemlika.lv
* www.twitter.com/zemlika

Papildus informācija:
+371 26546213
info@zemlika.lv

Foto autors: Aivars Ivbulis.

Kontaktinformācija: 
Maija Lankupa (maija@durbe.lv; 26263682)
Reģions filtram: