Dzīvās vēstures festivāls "Seeburg 2016" Grobiņā

Datums: 
27. Maijs, 2016 līdz 29. Maijs, 2016
Reģions: 
Vieta: 
Grobiņa
Nozare: 

Šogad Grobiņa atzīmēs savu 321.gadadienu, kopš pilsētai piešķirtas pilsētas tiesības, kaut vēsture liecina, ka ļaudis šeit dzīvo turpat divi tūkstoši gadu.
Fakts arī tas, ka vēl pirms pilsētas dzimšanas dienas, 1625. gadā Kurzemes hercogs Frīdrihs atrodoties Grobiņas pilī, dāvāja pilsētas tiesības Liepājai.

321. gadadienas svinības iesāksies jau 27.maijā vakarā ar tradicionālo svētku gājienu un Pils svētkiem Grobiņas pilskalnā, bet
28.maijā darbu sāks amatnieku, mājražotāju, daiļamata meistaru tirgus, kas priecēs grobiņniekus un pilsētas viesus.

Skābaržlnā - gadskārtējais Dzīvās vēstures festivāls „Seeburga” ar kuršu-vikingu apmetni. Darbosies senās vides darbnīcas. Būs iespēja vērot metāla apstrādi, podnieka darbu, kaula-raga apstrādi, loka un auduma izgatavošanu, akmens un koka kalšanu, kā arī citus senus amatus.

Neiztrūkstoši notiks seno kaujas mākslas paraugdemonstrējumi. Savukārt veselīga dzīvesveida piekritējus aicinās iepazīt kuršu garšas gudrības, piedāvājot gan tā laika raksturīgus ēdienus, gan arī ierādot to pagatavošanu. Tradicionāli 321.gadadiena svinības noslēgsies ar lieluzvedumu uz Grobiņas ūdenskrātuves pussalas „Pilskalna mistērijas”.

Svētkus rīko Grobiņas novada dome sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru.

www.grobinasturisms.lv

Kontaktinformācija: 
www.grobinasturisms.lv
Reģions filtram: