Jāņu tirdziņš Vārves pagasta Ventavas ciemā

Datums: 
22. Jūnijs, 2016
Reģions: 
Vieta: 
Ventava
Nozare: 

Šodien, 22. jūnijā Ventspils novada Vārves pagastā, Ventavas ciema centrā notika Līgo svētku tirdziņš, kur mazajiem ražotājiem tika dota iespēja popularizēt un pārdot savu produkciju, satikt interesentus, kā arī pircējiem iegādāties lauku labumus svētku galdam.
Par tirgotāju un pircēju lustīgu svētku noskaņu rūpējās suitu sievas no Jūrkalnes, kuru skandētajās līgo dziesmās skanēja apdziedāšana un zobgalības.
Vietējā saimniece Zinta Kaģe viesmīlīgi piedāvāja nogaršot savu ātri gatavoto sieru, ceptos pīrādziņus un iegādāties pašas šūtos galdautus un somiņas.
Saimniece savu pārtikas produkciju netirgoja, bet visiem laipni dalīja siera gatavošanas recepti, lai jebkurš interesents mājas apstākļos pats var pamēģināt savu meistarību un izdarīt to ātri, vienkārši un bez piepūles. Zinta labprāt dalījās savā pieredzē, kuru ieguvusi agrāk uzturot mājsaimniecību un pārstrādājot piena produktus. Zinta iedrošina – liela meistarība nav nepieciešama - galvenais vēlme darboties un izmēģināt arvien kaut ko jaunu.
Atlika vien noskatīties Zintas roku veiklībā, kad viņa no svaigām kļavu lapām darināja cepurītes Līgo vakaram - tās noder gan Līgām, gan Jāņiem, gan ikvienu līgotāju mudina izmantot iegūto iedvesmu darboties.
Saimnieces no kaimiņu novada piedāvāja iegādāties gan maizīti – rupju, saldskābu, ar sēkliņām, gan arī tradicionālos sava novada slandrausīšus, kurus bija iespējams arī nogaršot.
Krāšņai dārza rotai tika dota iespēja iegādāties arī rožu un citu ziedu un augu stādiņus un vietējo meistaru roku darinājumu - pītus auduma paklājiņus.
Pircēji tika cienāti ar Ventavas Jāņu sieru un Užavas alu, lai būtu spēks godam līgot.

Gita Stūre
LLKC Ventspils nodaļas uzņēmējdarbības konsultante

Kontaktinformācija: 
gita.sture@llkc.lv
Kategorija: 
Lauku tīkls
Reģions filtram: