LIEPĀJA: Nāc un izgaršo Kurzemi PRIEKULES NOVADA SVĒTKOS!

Datums: 
20. Augusts, 2016
Reģions: 
Vieta: 
KUNGU IELAS RADOŠAIS KVARTĀLS (ieeja no Bāriņu ielas puses)
Nozare: 

Liepājas Latviešu biedrības nams aicina turpināt ceļojumu pa Kurzemes novadiem un piedāvā ielūkoties Priekules novada pūra lādē 20. augustā, Kungu ielas radošajā kvartālā no plkst. 10:00. Pasākumā paredzēts mājražotāju un amatnieku tirdziņš, izzinošas meistarklases, degustācijas, Priekules tradīciju un amatu prasmju demonstrēšana, dziesmu un deju priekšnesumi, kā arī mazākajiem svētku apmeklētājiem – kopā ar Cūkmenu un viņa kokmīļu darbnīcu, uzburta īsta bērnu pasaule.

Kā jau ierasts, arī Priekules novada svētkos ikvienam būs iespēja iegādāties mājražotāju labumus kā gaļas kūpinājumus, sieru, maizi, saldos un sāļos sēkliņu maisījumus, medu, konditorejas izstrādājumus un citus gardumus. Šoreiz apmeklētājiem tiks piedāvāts plašs klāsts ar Priekules novada amatnieku darinājumiem. Piedāvājuma sortimentā Jūs atradīsiet dažādus amatnieku un tautas lietišķās mākslas meistaru izstrādājumus – šūtas čības, pītus grozus, dažādus adījumus un tamborējumus, kokamatniecības preces un citas čaklo amatnieku darinātos meistardarbus.

Paralēli svētku tirdziņam tiks iekurts arī Kunga kvartāla pavards, kur uz dzīvās uguns pēc senās un tradicionālās Priekules senču receptes tiks pagatavota kārtīga latvieša maltīte - Bukstiņbiezputra, kas nenoliedzami tās baudītājiem sniegs īstas dvēseles gaviles un seno laiku garšas buķeti, jo tā tiek uzskatīta ne tikai par ļoti gardu, bet arī veselīgu. Lai rastos sāta sajūta, maiznīca “Priekule” ikvienam svētku apmeklētājam dos iespēju nodegustēt maiznīcas ar rokām apglaudītos, apmīļotos un malkas krāsnī ceptos maizes kukulīšus.

Visas dienas garumā Kungu kvartālā ciemosies Latvijas galvenais cīnītājs pret atkritumiem mežos - Cūkmens ar “kokmīļu darbnīcu” bērniem, kuriem būs iespēja līdzdarboties radoši iekārtotā darbnīcā, - zinošu speciālistu vadībā apgūstot prasmi veidot rotaļlietas no koka, kuras būs iespēja paņemt līdzi uz mājām. Tāpat bērni kopā ar Cūkmenu varēs piedalīties atraktīvās un radošās spēlēs. Radošajā darbnīcā būs izstādītas arī Latvijā zināmu cilvēku iemīļotas koka lietas, kuras ikviens interesents varēs apskatīt.

Biedrība “Kanu Atvars” Dzintras Blūmas vadībā mazajiem svētku apmeklētājiem sniegs iespēju doties izjādē ar ponijiem un vērot to paraugdemonstrējumus. Kungu ielas kvartālā no lauku sētas ciemosies arī mājas kaza, kuru varēs gan apmīļot, gan arī nofotografēties.

Priekules Mākslas skolas skolotājas un keramiķes Kristīnes Cukuras vadībā interesentiem būs iespēja izmēģināt savas spējas māla veidošanas darbnīcā “Pie ripas”, bet pie meistares Ilgas katrs, kas vēlēsies, varēs izmēģināt savu roku veiklību aušanas meistarklasē, ieaužot savu dzīparu Priekules novada dienas segā.

Viena no latviskās identitātes piederības zīmēm ir tautastērps, kas pēdējos gados piedzīvo jaunu atdzimšanas vilni – arī Priekules novadā var atrast īstas bagātības, tāpēc ar dižajiem Priekules novada tautas tērpiem izrādīsies un leposies Priekules novada tūrisma organizatore Daiga Egle, interesentus iepazīstinot ar Priekules, Krotes, Kalētu un Virgas krāšņajiem tautas tērpiem.

Lai uzturētu možu un jestru garu, Kungu kvartālā ciemosies Priekules kultūras nama teātris, folkloras kopa “Traistēni” un deju kolektīvs “Duvzare”.

Visas dienas garumā apmeklētājiem būs skatāma radošās biedrības “Saspraude” mākslas darbu izstāde.

Aicinām izzināt Priekules novadu, baudīt novada raksturīgos ēdienus, atpūsties no ikdienas steigas un piedalīties aizraujošās aktivitātēs, kas paredzētas kā lieliem, tā maziem!

Pasākumu organizē: Liepājas Latviešu biedrības nams sadarbībā ar biedrību "ETNO Liepāja".

Pasākumu atbalsta: Liepājas pilsētas dome, Liepājas Kultūras pārvalde un Valsts Kultūrkapitāla fonds un Kurzemes plānošanas reģions.

PRIEKS MĀJO PRIEKULĒ!
(www.priekulesnovads.lv)

Kontaktinformācija: 
www.kungukvartals.lv
Reģions filtram: