Ventspils novada Pagastu diena

Datums: 
4. Septembris, 2016
Vieta: 
Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā
Nozare: 

Jau 14. reizi 4. septembrī Piejūras brīvdabas muzejā notiks Pagastu diena, ko organizē Ventspils novada sieviešu biedrība “Spārni”.
No plkst. 11:00 muzejā ieradīsies visu pagastu un Piltenes pārstāvji, lai dižotos ar saviem amatniecības un kulinārijas izstrādājumiem un iepriecinātu skatītājus ar dejām – uzstāsies deju kolektīvi no Ances un Vārves pagasta. Pasākumu vadīs Valdis un Rita Lūriņa. Koncertā muzicēs grupa “Tēva nams” un “Stadtkapelle Tirschenreuth” (Vācija).
Saimes galda klāšanā iesaistīsies arī Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks, Kultūras nodaļas vadītāja Zane Pamše un pagastu pārvalžu vadītāji. Pēc tam tiks paziņoti un sveikti Ventspils muzeja organizētā tāmnieku dialekta literārā konkursa laureāti.
Kā vienmēr, notiks pagastu pārvaldnieku šovs, tautastērpu elementus mūsdienu apģērbā demonstrēs studija “Latva” un rokdarbu kopa “Spārni” ar tekstilizstrādājumu izgatavotāju Solvitu Zarupsku.
Pasākuma apmeklētāji varēs novērtēt, kas notiek Amatnieku un Smeķu ielā, virmos gardu un izsmalcinātu ēdienu smarža, būs iespēja apskatīt un iegādāties dažādus rokdarbus. Kurzemes rokdarbnieces stāstīs cita citai par savu pieredzi, turpināsies Ventspils novada šalles adīšana. Jauniešus aicinās piedalīties galda hokeja spēlēšanā, šaušanā ar loku, bērniem patiks izjādes ar zirgiem, rotaļas un zīmēšana. Savu veikumu rādīs arī mazpulku pārstāvji, stikla pūtēji, ādas apstrādes un seno rotu meistari, dzintara diega aproču darinātājas, koka karošu grebēji, arī burkānu raušu cepēji.
Pagastu diena iekļauta tūrisma akcijā “Apceļo Kurzemi”. Par saviem pakalpojumiem 4. septembrī informēs Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Ventspils biroja darbinieces, piedāvājot bērniem iesaistīties radošajā darbnīcā, savukārt Ventspils bibliotēka piedāvās izzināt tēmu “Kopā Eiropā”, sniedzot ziņas par “EDIC Ventspils” darbību un Eiropas Savienības aktualitātēm. Bibliotēkas darbinieki sniegs praktiskus padomus, būs konkursi un mājražotāju produktu degustācija.

Kontaktinformācija: 
Ventspils novada sieviešu biedrība "SPĀRNI"- 26425597
Kategorija: 
Lauku tīkls
Reģions filtram: