Liepāja: Kungu kvartāla zaļajais tirdziņš "Garšaugu balle"

Datums: 
10. Jūnijs, 2017
Reģions: 
Vieta: 
KUNGU IELAS RADOŠAIS KVARTĀLS (ieeja no Bāriņu ielas puses)
Nozare: 

Mājražotāji un amatnieki līdz 5. jūnijam tiek aicināti pieteikt dalību "Garšaugu balles" svētku Zaļajam tirdziņam, kas norisināsies 10. jūnijā Kungu ielas radošajā kvartālā (Liepājā, Kungu ielā 24). Īpaši tiek gaidīti tirgotāji, kuru piedāvājumā ir garšaugi, garšvielas, pirmie zaļumi, dārzeņi, sieri, gaļa, kūpinātas zivis, konditorejas izstrādājumi kā arī citas gardas lietas.

Līdz ar tirdziņu, kurā ikviens varēs iegādāties pirmās pavasara dabas veltes, amatnieku izstrādājumus un, protams, garšaugus, kuri ne vien bagātina ēdiena sniegto baudījumu, bet arī stiprina un sargā organismu, uz dzīvā pavarda kvartāla saimniece gatavos skābeņu-nātru zupu, kuru nobaudīt varēs ikviens apmeklētājs. Par svētku noskaņojumu un jestriem deju soļiem parūpēsies postfolkloras grupa "Dārdi"no Rīgas, kuri Kungu kvartālā viesosies pirmo reizi. Grupa savā radošajā darbībā pārstāv mūsdienu izteiksmes līdzekļiem jaunatklātu tautas mūzikas virzienu.

Starp Garšaugu balles svētku aktivitātēm būs arī darbnīca lieliem un maziem "Zaļumu dobe", kurā stādīsim garšaugus, kurus katrs varēs audzēt savā piemājas dārziņā, dzīvoklī uz palodzes vai lodžijas un bērnu radošā darbnīca "Stilizētie garšaugi". Uzņēmums "Embūtes garšaugi" dalīsies savā pieredzē ar kulinārijas un gastronomijas entuziastiem par garšaugu nozīmi cilvēku veselībai un dabā sastopamiem augiem, kurus mēs ikdienā nepamanām un neiedomājamies, ka tos var pielietot kā garšaugus, tādejādi radot garšvielu maisījumus, kurus var pievienot gatavojot zivju, gaļas, kartupeļu, rīsu ēdieniem un zupām, sniedzot arī pašiem apmeklētājiem iespēju nobaudīt pašu gatavoto zaļo sviestu. Kā arī vērosim paraugdemonstrējumus, kurus rādīs Liepājas ielu vingrotāji.

Kungu ielas radošā kvartāla Zaļais tirdziņš notiks 10. jūnijā no plkst. 10.00 līdz 15.00. Tirgotāji aicināti pieteikt savu dalību tirdziņam sazinoties ar Kungu ielas radošā kvartāla kontaktpersonu Simonu Puigu (t. 63421670, mob. t. 25874480, e-pasts: simona.puiga@biedribasnams.lv)

Aicinām gan tirgotājus, gan pasākuma apmeklētājus turpināt piedalīties Kungu kvartāla organizētajā akcijā "Garšas ceļojums". Vairāk par akciju: www.kungukvartals.lv

Pasākumu atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Liepājas Kultūras pārvalde, Liepājas pilsētas pašvaldības administrācija, Liepājas Olimpiskā centra Baseins&SPA, "BB Wakepark", "Quest House Liepāja", atpūtas vieta "Gailišķe", "Archery Liepaja", "Zumba fitness Liepāja", "Niknās laivas".

--
SIA Liepājas Latviešu biedrības nams
Kultūras pasākumu organizatore
Simona Puiga
Mob.t.25874480
www.biedribasnams.lv
www.kungukvartals.lv

Kontaktinformācija: 
Simona Puiga (t. 63421670, mob. t. 25874480, e-pasts: simona.puiga@biedribasnams.lv)
Reģions filtram: