Liepāja | Radošās telpas “Ideju bode” Latvijas mājražotāju tirdziņš

Datums: 
3. Novembris, 2017
Reģions: 
Vieta: 
TC Kurzeme
Nozare: 

Radošās telpas “Ideju bode” un tirdzniecības nama “Kurzeme” ilggadēja sadarbība ļāvusi realizēt vēl vienu ideju – popularizēt un atbalstīt Latvijas mājražotājus. Iedvesmojoties no izstādes “Rīga Food”, kur savus ražojumus reklamēja simtiem mājražotāju, tika nolemts organizēt mājražotāju tirdziņu Liepājā, kas darbu sāks 3. novembrī tirdzniecības nama “Kurzeme” 1.stāvā.

Latvijā un arī Kurzemes novadā arvien vairāk zemnieku saimniecības un nelieli lauksaimniecības uzņēmumi attīsta dažādu produktu ražošanu. Tomēr atšķirīgi ir šo produktu realizēšanas un pārdošanas ceļi, kas ne vienmēr ļauj iepazīt patiešām visu lielo mājražojumu klāstu, tāpēc jāveicina Latvijā ražotu pārtikas produktu popularizēšanu.

SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra” Liepājas biroja uzņēmējdarbības konsultants Aleksejs Kačanovs uzsver: “Liepājas puses un visas Latvijas saimniecībām, mājražotājiem, mājamatniekiem piemīt spēja ar mīlestību izaudzēt un saražot lieliskas lietas gan ikdienai, gan arī īpašiem svētku brīžiem. Jebkura iespēja iepazīt, izgaršot un arī iegādāties vietējo ražotāju piedāvāto, ne tikai attīsta vietējās saimniecības un ļauj tām pieņemt aizvien jaunus izaicinājumus, lai piedāvātu labāko saviem klientiem, bet ir arī labs pierādījums tam, ka ikviens var lepoties ar to, kas Latvijā ir.”

Radošā telpa “Ideju bode” jau organizējusi dažādus tirdziņus, aicinot pircējus novērtēt tieši lauku labumus un rūpēties par veselību, uzturā lietojot vitamīniem bagātus un Latvijā audzētus produktus. Ir izveidojusies sadarbība ar zemnieku saimniecībām, mājražotājiem, lielākiem lauksaimniekiem, kuru saražotā produkcija tiek popularizēta arī ikdienā.

Kaņepju produktu ražotājs, SIA "Transhem” valdes loceklis Ivars Auziņš atzīst: "Ideju bode” ir viens no pirmajiem “Ramans" kaņepju produktu tirgotājiem. Ļoti augsti vērtējam “Ideju bodes” komandas atsaucību un to, ka viņi pievērš uzmanību tieši produktu izcelsmei, atbalstot Latvijas ražotājus. Jebkura Latvijas ražotāja un tirgotāja sadarbība ir augsti vērtējama valsts mērogā, jo veicina naudas līdzekļu un cilvēku palikšanu Latvijā”.

Tirdziņā, kas tiks atklāts 3.novembrī un darbosies līdz pat novembra beigām, būs iespēja iegādāties fasētus produktus - konditorejas izstrādājumus, ievārījumus, konservējumus, sulas, konfektes, tējas, medu, garšvielas, eko kosmētiku un daudz citu interesantu produktu. Papildus tiks organizētas arī dažādu produktu degustācijas.

Tirdziņa darba laiks darba dienās būs no 11:00 līdz 19:00, brīvdienās no 11:00 līdz 17:00.

Informāciju sagatavoja:
Krista Lapiņa
Radošās telpas “Ideju bode” īpašniece
E-pasts: veseligi@idejubode.lv
Seko jaunumiem: https://www.facebook.com/events/2022329384666116/?active_tab=discussion

Kontaktinformācija: 
Krista Lapiņa (veseligi@idejubode.lv )
Reģions filtram: