Liepāja | Nedēļas nogalē Rožu laukumā gaidāms Latvijas mājražotāju un amatnieku tirdziņš

Datums: 
18. Novembris, 2017
Reģions: 
Vieta: 
Liepājas Rožu laukums
Nozare: 

Šo sestdien, 18. novembrī no plkst. 10:00-17:00 Rožu laukumā norisināsies Latvijas amatnieku un mājražotāju tirgus. Tiks celti godā mūsu zemes labumi un tirgus apmeklētāji priecēti ar amatnieku latviskajiem izstrādājumiem un gardiem ēdieniem svētku galdam. Rožu laukumā būs rodami sarkanbaltsarkanajās krāsās greznoti smalki rokdarbi, apģērbi, rotas lietas, koka izstrādājumi, kā arī ar mājas smeķi pagatavoti gardumi. Viss tirdziņa sortiments būs čaklo meistaru rokām izlolots un ar mīlestību pagatavots veltījums svētkos.

Apmeklētājiem šeit būs iespēja gatavoties valsts svētku atzīmēšanai, jau laicīgi sarūpējot visu nepieciešamo gan svētku galdam, gan izrotāt sevi ar svētku rotām. Tirgotāji būs ieradušies no visas Kurzemes, kā arī Rīgas un attālākajiem Latvijas reģioniem, lai andelētos ar smeķīgiem gardumiem un meistardarbiem. Par tirdziņa organizēšanu rūpējas biedrība “ETNO Liepāja”.

No gardumiem tirdziņā būs pieejami visdažādākie konditorejas izstrādājumi, mājas kūkas un citi saldumi. Šoreiz būs iespēja iegādāties gan Saldus, gan arī Skrīveru “gotiņu” konfektes. Būs medus dažādās garšās, kā arī sukādes un sīrupi no dabīgajām Latvijas ogām un augļiem.

No sātīgākiem ēdieniem tirgotāji piedāvās mājas sierus, kūpinātas zivis, mājas desas un citus gaļas produktus. Būs arī dabīgās garšvielas ar kurām svētku mielastu padarīt vēl baudāmāku. Šajā reizē mājas vīni būs atvesti no vairākām Kurzemes vīna darītavām. Savukārt, karstvīnu varēs gan baudīt uz vietas, gan arī iegādāties līdzi ņemšanai.

Tirdziņš neizpaliks bez amatnieku izstrādājumiem, kas noderēs par jaukām dāvanām ar ko iepriecināt savus mīļos. Amatnieku darinājumi būs piemēroti gan bērniem, gan pieaugušajiem. Tirdziņā varēs atrast latviskas piespraudes, tuneļšalles un cepures ar Lielvārdes jostas motīviem, atstarotājus rudens vēlajiem vakariem un citus rokdarbus. Tāpat būs iespējams atrast dažādas sveces, lai izgaismotu savu ikdienu, melnās keramikas izstrādājumus, izšūtus dvielīšus ar personificētiem uzrakstiem, koka izstrādājumus kā arī daudz ko citu.

Pati Liepājas sirds - Rožu laukums svētkos būs īstā vieta, kur atrast sev piemērotāko svētku atzīmēšanai!

Latvijas mājražotāju un amatnieku
tirgus Rožu laukumā kontaktpersona
Madara Lubāne
tirgusrozulaukuma@gmail.com

Kontaktinformācija: 
Madara Lubāne (tirgusrozulaukuma@gmail.com)
Reģions filtram: