Balvi | Izbaudi ziemu Ziemeļlatgalē!

Datums: 
17. Februāris, 2018 līdz 18. Februāris, 2018
Vieta: 
Balvi
Nozare: 

Izbaudi ziemu Ziemeļlatgalē!

Trešo gadu pēc kārtas Balvu, Viļakas, Kārsavas, Rugāju un Baltinavas novadu tūrisma informācijas centri aicina ikvienu doties baudīt daudzveidīgu kultūras un aktīvās atpūtas piedāvājumu “Izbaudi ziemu Ziemeļlatgalē” 17. un 18. februārī, kas tapis sadarbojoties ar reģiona tūrisma uzņēmējiem un objektu saimniekiem.

Sestdienas, 17. februāra rīta pusē būs iespēja baudīt aktīvo atpūtu dabā, dodoties pārgājienā dabas parkā “Numernes valnis”, piedaloties nūjošanas nodarbībā Briežuciemā vai ekskursijā briežu dārzā “Mežsētas” Rugāju novadā. Savukārt dienas otrajā pusē tiek piedāvāta aktīva līdzdarbošanās radošajā darbnīcā Baltinava novada muzejā, kur tiks gatavoti ledusskapju magnētiņi un ekskursija Ruskulovas saimniecībā “Stirnas”, apskatot trušus un fazānus, kā arī iemēģinot roku loka šaušanā, klausoties vēsturiskos stāstus par Ruskulovas muižu un baudot uz ugunskura vārītu zupu. Pirtniece Arnita Melberga Balvos iepazīstinās ar pirtī iešanas pamatiem jeb ABC, kā arī iemācīs pagatavot pirts skrubjus, izmantojot dabas veltes un augus. Gardēžiem īpašs piedāvājums būs viesu namā “Noras” Krišjāņos, kur saimniece aicinās baudīt gardas pusdienas labākajās Latgales kulinārā mantojuma tradīcijās un piedalīties meistardarbnīcā, pagatavojot speķa pīrādziņus vai cepumus “Rozīte” pēc senām receptēm, un baudīt tos kopā pie kafijas vai tējas tases dienas noslēgumā.

Savukārt svētdienas, 18. februāra, rītā būs iespēja ieturēt nesteidzīgas “Saldās brokastis” Malnavas “Dzīļu” maiznīcā, ko būs sarūpējusi saimniece Aina Barsukova un pēc tam doties ekskursijā gida pavadībā pa Malnavas muižas teritoriju un noslēgumā viesoties Latgolys Šmakovkys dadzynuotovā, un iepazīties arī šī leģendām apvītā dzēriena gatavošanas procesu, kā arī nobaudīt to. Aktīvās atpūtas cienītājiem svētdien būs lieliska iespēja iepazīt jaunu piedāvājumu Ziemeļlatgalē - lāzertaga spēli, piedaloties atvērtajā spēlē Kārsavā. Tie, kuri vēlas radoši darboties, svētdien varēs piedalīties sveču darbnīcā Tilžas muzejā, kur tiks gatavotas sveces no bišu vaska. Pēc tam turpat Tilžā brīvdabas estrādes apkārtnē notiks Meteņdienas tradīciju pasākums "Svinēsim svētdienu kopā!".

Aktīvās atpūtas mīļotāji tiek aicināti gan sestdien, gan svētdien apmeklēt zirgu sētu “Kapulejas” Balvu novada Tilžā un doties izjādē ar zirgu, vizināties kamanās vai arī doties slēpot uz Balkanu dabas parku Viļakas novada Šķilbēnu pagastā, vai baudīt izbraucienus ar kvadracikliem viesu namā “Paradīzes” netālu no Balviem. Pirts baudītājiem lieliska iespēja pēc aktīvās atpūtas atgūt spēkus “Paradīzes” pirtiņā vai āra kubulā.

Pilna pasākuma programma ar visām norises vietām, laikiem un ieejas maksām ir skatāma pielikumā.
Aicinām ņemt vērā, ka atsevišķu aktivitāšu norise būs atkarīga no laika apstākļiem un var tik atceltas (piemēram, slēpošana, vizināšanās kamanās). Papildus informācija par visām norisēm “Izbaudi ziemu Ziemeļlatgalē” - turisms.balvi.lv, www.vilaka.lv, www.rugaji.lv , www.baltinava.lv , www.karsava.lv.

Laipni gaidīti Ziemeļlatgalē, baudot īpašus piedāvājumus tūrisma objektos un aktivitātes dabā 17. un 18. februārī!

Pielikumā publicitātes foto – momenti.lv un no TIC arhīviem.

Kontaktinformācija: 
29272948
Reģions filtram: