Svinēsim Annas Dagdā!

Datums: 
27. Jūlijs, 2018 līdz 28. Jūlijs, 2018
Reģions: 
Vieta: 
Dagdas pilsēta
Nozare: 

Dagdas novada svētkos „Annas Dagdā” katru gadu tiek piedāvāti pasākumi dažādām gaumēm, nodrošinot iespēju katram novada iedzīvotājam svētku programmā atrast sev interesējošo. Tas, kāda būs šo svētku sajūta šogad, ir katra paša ziņā, bet mēs sniedzam iespēju svētkos sajusties daļai no sava novada.

Latvijas valsts simtgades gadā rodas vēlme uzsvērt mūsu tautas identitāti, piederību dzimtenei un vienlaicīgi arī unikalitāti kultūrā, valodā un dzīves ziņā. Tāpēc šī gada svētku programmā dominē latviskās vērtības.

27. jūlijā, piektdienā, jau no agra rīta Dagdas tirgū un pilsētas skvērā notiks dažnedažādas aktivitātes un izklaides. Gadatirgū varēs iegādāties gan vietējo mājražotāju un amatnieku ražojumus, gan viesu darinājumus. Popularizējot Dagdas novada tūrisma piedāvājumu, gadatirgū piedalīsies arī muzejs „Andrupenes lauku sēta”, Vides izglītības un kultūras centrs „Ķepa” un Jaundomes muižas vides izglītības centrs, stāstot par šīs sezonas aktuālākajiem piedāvājumiem. Amatnieku radošajās darbnīcās apmeklētāji varēs apbrīnot meistaru roku veiklību un varēs izmēģināt savu roku spējas. Gadatirgū īpaši aicinātas piedalīties visas Annas! Uzrādot personu apliecinošu dokumentu, Annām būs iespēja pasmelties laimi „Annas akā”. Laukumā pie domes no pulksten 10:30 noritēs sacensību „Latvijas spēcīgākā pilsēta” Dagdas posms. Iedzīvotāji aicināti parādīt savu spēku un pārspēt pagājušā gada rādītājus. Daugavpils Būvniecības tehnikuma stadionā no pulksten 12:00 darbosies mobilā virvju trase un norisināsies Zumba Fitness maratons trīs stundu garumā. Ikvienam svētku viesim būs iespēja izbaudīt karstos Zumba dance ritmus, kā arī iepazīties un uz savas ādas izbaudīt Jumping Fitness studijas (Daugavpils) fitnesa programmu. Izturīgākos dejotājus sagaida balvas. Vakarpusē, pulksten 19:00, Dagdas brīvdabas estrādē skatītāji varēs izbaudīt Folkmūzikas vakaru ar grupām „Iļģi” un „ImantaDimanta un draugi”. Iestājoties tumsai, basketbola cienītāji varēs piedalīties vai atbalstīt spēlētājus nakts strītbola turnīrā JIC „Parka rozes” laukumā.

28. jūlijā, sestdienā, jau pulksten 10:00 no rīta Dagdas ezera pludmalē Jelgavas ielā tiek aicināti pludmales volejbola spēlētāji un atbalstītāji. Pusdienlaikā ikviens interesents varēs vērot kā notiek cepļa izņemšana Evijas Maļkevičas keramikas darbnīcā „Runčuki” (Ezermaļi, Andrupenes pagasts). Pašvaldība nodrošinās bezmaksas transportu nokļūšanai uz norisi. Savukārt, Dagdas Muižā notiks zirgu rikšotāju sacensības – viens no kuplāk apmeklētākajiem un skatāmākajiem pasākumiem, kas kļuvis par novada svētku neatņemamu sastāvdaļu. Vakarā, pulksten 20:00, Dagdas brīvdabas estrādē izskanēs Dziesmu un deju svētku atskaņu koncerts. Pēc koncerta notiks konkursa “Dagdas novada ziedu dzīpari Latvijas villainē” laureātu apbalvošana, noslēgumā zaļumballe, spēlēs Arno un Bernadeta Eversi (Rēzekne).

Svētdienas diena Latgalē sākas ar Dievkalpojumu. 29. jūlijā pulksten 14:00 visi būs gaidīti Beresnes Romas katoļu baznīcā uz Sv. Annas dienas atlaidām. Pašvaldība nodrošinās bezmaksas transportu nokļūšanai uz norisi. Pulksten 15:00 Dagdas brīvdabas estrādē notiks Putu ballīte bērniem, bet svētku noslēgumā tiks piedāvāts brīvdabas kino seanss – animācijas filma „Kukaiņu slepenā dzīve”.

Visi pasākumi ir bez maksas! Lūdzu sekojiet līdzi aktuālajai informācijai pašvaldības mājas lapā www.dagda.lv .

Kontaktinformācija: 
"Annas Dagdā", darba grupas koordinatore Inese Plesņa
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
a3d47ee147.jpg342.65 KB
Reģions filtram: