Aicina pievienoties Baltu vienības dienas ugunskura iedegšanā Dagdā

Datums: 
22. Septembris, 2018
Reģions: 
Vieta: 
Dagda
Nozare: 

Šī gada 22.septembra vakarā plkst. 20.00 ikviens aicināts pievienoties Baltu vienības dienas ugunskura iedegšanā Lubānas pilskalnā, Dagdā. Ugunskurs Dagdā būs viens no vairāk nekā simts ugunskuriem, kas atsaucies aicinājumam pievienoties Baltu vienības uguņu sasauksmei Baltijas valstīs.
Ik gadu Latvijā, Lietuvā un šogad arī Igaunijā, daudzinot baltu un Baltijas valstu vienotību un sadarbību, ikviens aicināts godināt savas zemes senču piemiņu, aizdedzinot uguni savos pilskalnos, svētkalnos un citās nozīmīgās vietās. Senatnē, iededzinot uguni ciltīm svarīgās vietās, tika lūgta senču palīdzība savas tautas un zemes aizsardzībā un svētībā.
Baltu vienības dienu atzīmē, pieminot 1236. gada 22. septembrī notikušo Saules kauju, kurā lietuvieši un zemgaļi kopīgi sakāva Zobenbrāļu ordeni. Baltu vienības diena Latvijā un Lietuvā ar plašu kultūras programmu tiek atzīmēta jau kopš 2000. gada. Tās mērķis ir veicināt latviešu un lietuviešu, pasaulē vēl aizvien vienīgo baltu valodu runātāju, draudzību un sadarbību.
Šogad, atzīmējot Baltijas valstu simtgadi un izceļot mūsu tautu seno vēsturi, Dagdas novada iedzīvotāji aicināti pievienoties šim notikumam, simboliski līdzi ņemot vienu malkas pagali kopējam ugunskuram Lubānas pilskalnā. Pie ugunskura, malkojot siltu tēju, kopīgi dziedāsim latgaliešu, latviešu un lietuviešu spēka dziesmas. Dalība pasākumā – bezmaksas!

Kontaktinformācija: 
tel. nr. 26187266, www.dagda.lv
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
6180bee08d.jpg138.92 KB
Kategorija: 
Lauku tīkls
Reģions filtram: