Hercoga Jēkaba gadatirgus tirgus Kuldīgā

Datums: 
6. Oktobris, 2018
Nozare: 

Sestdien, 6. oktobrī, no 12.00 līdz 16.00 Kuldīgā ar bagātīgu tirdziņu, gardiem ēdieniem un dzērieniem, dziesmām, dejām un citām izklaidēm ikvienu apmeklētāju sagaidīs nozīmīgākais rudens pasākums – devītais Hercoga Jēkaba gadatirgus.

Gadatirgus lustes Pilsētas dārzā sāksies akurāt pusdienas laikā ar tradicionālo lielgabala grāvienu. Kā jau ierasts, Hercoga Jēkaba gadatirgus ir tā reize, kad pilsētā sabrauc ļaudis no visiem 13 Kuldīgas novada pagastiem – Ēdoles, Gudeniekiem, Īvandes, Kabiles, Kurmāles, Laidiem, Padures, Pelčiem, Rendas, Rumbas, Snēpeles, Turlavas un Vārmes –, lai tirgus apmeklētājiem rādītu, ko katrs izaudzējis, pagatavojis vai kā prot izklaidēt viesus.

Daudz būs arī tuvu un tālu braukušu tirgotāju – no 12.00 līdz 17.00 lielā dižandele norisināsies Kalna ielā, Kalna ielas 19 pagalmā, Skolas ielā, Pils ielā, Baznīcas ielā un Liepājas ielā. Tirdziņā piedalīsies amatnieki un amatu pratēji, tautas lietišķās mākslas studijas, mākslinieki un individuālie meistari, ekoloģiski tīru un Latvijā audzētu pārtikas produktu ražotāji, našķu un saldumu tirgotāji.

Tirgus ķēķī ceps un vārīs uz nebēdu. Netrūks ne salda, ne sāļa, nedz arī kā īpaši kreptīga. Meistaru manufaktūrās pirksti ņirbēs un instrumenti zibēs tā, ka gribēsies gan citu darbu novērtēt, gan pašam piedurknes uzrotīt. Kalējzeļļa darbi, ģerboņu krāsošana, pīšana, vīšana un citas nodarbes ļaus izpaust visus savus talantus, bet veikla mēle un prasme kaulēties- arī ko saimniecībā noderīgu iegādāt. Savukārt hercoga salonā valdīs smalkums un elegance, kas tā vien aicinās iejusties seno laiku atmosfērā, iemūžinot sevi un savus tuvākos krāsainās laikmeta ainās. Iespējams, tirgū sastapsiet arī pašu Kurzemes hercogistes valdnieku ar pavadonēm.

Mazākos tirgus viesus priecēs karuselis un kopīgi veicamās Rūķu rudens šeptes, bet lielajiem tiks sava tirgus izklaižu klasika ar “krupja sišanu", “savādo umurkumuru" un citām izdarībām. Ausu priecēšanai un kāju izlocīšanai uz skatuves vaiga sviedros rausies pat triju valstu muzikanti – pūtēju ansamblis “Fanfara" no Latvijas, lietuviešu kapela “Joldija" un igauņu trio “Äge Brass".

Plkst. 15.00 sumināsim Kuldīgas novada sakoptāko māju saimniekus un saimnieces, bet tirgus kņada nerims līdz pat četriem pēcpusdienā, kad atkal dārdēs dižgabals.

Neatliec uz citu reizi – nāc, brauc un piedalies! Izbaudi skaisto Kuldīgu rudens krāšņumā!

Ieeja visos pasākumos – bez maksas.

Kontaktinformācija: 
Dace Grehova, tālr. 26603289, e-pasts: dace.grehova@kuldiga.lv.
Reģions filtram: