Svinēsim kopā Vecumnieku Liliju svētkus

Datums: 
12. Jūlijs, 2019 līdz 13. Jūlijs, 2019
Vieta: 
Vecumnieki
Nozare: 

Svinēsim kopā Vecumnieku Liliju svētkus

12. un 13. jūlijā Vecumnieku novadā tiks svinēti Liliju svētki. Šogad Vecumnieku novadam aprit 10 gadi, tāpēc Liliju svētku programma veidota dzimšanas dienas tematikā.

12. jūlijā svētku apmeklētāji aicināti apmeklēt jau tradicionālo Tvīda velobraucienu “Pop-up Ziedu balle”.

Tvīda brauciena dalībnieki pulcēsies pie Vecumnieku tautas nama. Brauciena laikā būs iespēja paciemoties vietējo ziedu mīļotāju dārzos, bet pēc tam - kopīgs pikniks kādā organizatoriem vien zināmā vietā. Kāda ir Pop up piknika ideja? Tas ir noslēpumā turēts pop-up piknika vakars, kura norises vieta netiek atklāta līdz pat pēdējam brīdim. Tāpēc aicinām interesentus būt aktīviem velobraucienā, lai vakaru izbaudītu kopā. Protams, gatavojoties šim velobraucienam, aicinām domāt par skaistiem ziedu tērpiem un rotām, jo ziedu ballei piedien skaisti un vasaras pārņemti cilvēki.

Ziedu balle nebūs tradicionāla balle ar dejām, bet gan kopīga vakara baudīšana īpašā atmosfērā. Par to parūpēsies mūziķi Anna Krista Ostrovska un Dominiks Jarmakovičš. Organizatori grasās sagādāt mazus pārsteiguma mirkļus ikvienam Pop - up ziedu balles apmeklētājam. Protams, aicinām dalībniekus parūpēties par saviem piknika groziem un to saturu, jo šī ir tā reize, kad kūciņas un saldi augļi itin labi piestāvēs vakara baudīšanai.

13. jūlijā novada svētku diena iesāksies ar tradicionālo tirgu, kur ikviens varēs iegādāties Vecumnieku lauku labumus, kā arī liliju ziedus un sīpolus.

Plkst. 10:00 novads modīsies un enerģiski iesāks svinības estrādē, kura atradīsies parkā aiz tautas nama, kopā ar grupu “Harta”, kurā muzicē Vecumnieku pagasta jaunieši.

Plkst. 10:30 aicinām ikvienu skaļas un ritmiskas Zumbas pavadībā izvingroties, lai prāts un ķermenis ir gatavs dienas aktivitātēm.

Plkst. 11:00 aicinām VISAS Vecumnieku novada māmiņas un mazās meitenes, kurām leļļu ratiņos ir spēļu mazulis, kuplināt 14. Liliju svētku programmu, piedaloties RATIŅU gājienā, kurš sāksies pie Vecumnieku vidusskolas ieejas un virzīsies uz estrādi parkā. Aicinām lietā likt izdomu, dekorēt savus ratiņus ar ziediem un svētku lentām, lai pēc tam vienotos kopīgā foto ar multiplikācijas filmu varoņiem Minniju un Mikiju. Būsim aktīvas un parādīsim, cik mūsu ir daudz, un cik bagāti mēs esam!

Plkst. 12:00 Svinīga svētku atklāšana kopā ar pūtēju orķestri “Skaistkalne”, bet uzreiz pēc tam novada viesu amatiermākslas kolektīvu sveiciens.

Plkst. 14:00 vēl nebijusi aktivitāte, kur savus darinājumus - pašas gardākās un skaistākās svētku kūkas, mums izrādīs Vecumnieku novada kūku cepēji. Aicinām meistarus piedalīties šajā aktivitātē, lai parādītu savu talantu un izdomu kūku cepšanas mākslā. Šī aktivitāte noslēgsies ar lielo kūku degustāciju, kur ikviens varēs nobaudīt saimnieču veikumu.

Plkst. 15:00 mazos skatītājus priecēs Krustmāte Agate un viņas draugi, lai kopā ietu jautrās rotaļās un interesanti pavadītu laiku.

Plkst. 16:00 Vecumnieku novada amatiermākslas kolektīvu koncerts “Mēs esam ķirsītis novada kūkā”, kurā tiks stāstīti stāsti par Vecumnieku novada pagastiem, to cilvēkiem, nodarbošanos utt.

Plkst. 19:00 Vitas Baļčunaites koncertprogramma “Uz vienotas frekvences”, bet svētku izskaņā balle kopā ar grupu “Starpbrīdis” un Ainaru Bumbieri.

Visus svētku apmeklētājus aicinām baudīt svētku programmu, iepirkties vietējo ražotāju un amatnieku tirdziņā, priecāties un vērtēt Floristu festivāla darbus, apskatīt Liliju ziedu izstādi un Vecumnieku Mūzikas un mākslas skolas pieaugušo gleznošanas studijas izstādi “Man patīk…”, kurā tiks eksponēti vietējo iedzīvotāju gleznošanas studijas darbi.

Ikviens varēs “iemēģināt savu roku” mandalu zīmēšanā radošajā mākslas plenērā pie mākslinieces Indras Zālītes. Tāpat būs iespēja aktīvi sportot, spēlējot strītbolu, volejbolu, piepūšamo futbolu. Paralēli visas dienas garumā notiks Darts Liliju kausa izspēle, atrakcijas bērniem: velokarti, batuti, piepūšamās atrakcijas. Šogad svētkos ar organizētām aktivitātēm mūs priecēs Zemessardzes 53. kājinieku bataljons.

Visas dienas garumā būs iespēja iegādāties saldumus, cukurvati un atspirdzinošus dzērienus.

Baudīsim vasaru un Liliju svētkus kopā!

Kontaktinformācija: 
tālr. 29451787 (Vita) vai rakstot uz e-pastu vecumniekutn@vecumnieki.lv
Reģions filtram: