Ķegums | Projekts “KOPA” aicina iedzīvotājus uz apkaimes darbnīcām

Datums: 
17. Septembris, 2019
Reģions: 
Vieta: 
Ķegums
Nozare: 

5. septembrī norisinājās pirmā no 32 plānotajām projekta “KOPA” apkaimes darbnīcām visā Latvijā, kurās aicināti piedalīties vietējie iedzīvotāji, lai apzinātu savas apkaimes izaicinājumus un iespējamos risinājumus. Pirmā apkaimes darbnīca norisināsies Priekuļu novada Liepā, kam sekos apkaimes darbnīcas Mārupē (07.09.), Jaunpiebalgā (09.09.), Raiskumā (10.09.), Rembatē (11.09.), Ķegumā (17.09.), Baldonē (19.09.), kā arī citās Latvijas vietās. Detalizēta informācija par apkaimes darbnīcu norises laiku un vietām atrodama projekta profilā sociālajā tīklā Facebook: http://fb.com/projektsKOPA.

Apkaimes darbnīcas tiek organizētas sadarbībā ar 80 vietējiem kopienu līderiem, kuri izrādīja gatavību iesaistīties projekta “KOPA” aktivitātēs. Līdz novembra beigām projekta “KOPA” apkaimes darbnīcas norisināsies 19 Latvijas novados, kas iedzīvotājiem sniegs iespēju saņemt atbalstu risinājumu darbnīcu organizēšanai, kā arī ekspertu palīdzību konkrētu problēmu atrisināšanai. Tāpat kopienu līderiem būs iespēja piedalīties apmācībās un pieredzes apmaiņā.

“Projekta “KOPA” ideja jau ir guvusi 80 vietējo līderu atsaucību, kuri ir pieteikušies dalībai projekta aktivitātēs. Kopā ar šiem līderiem, mēs aicinām Latvijas lauku kopienu iedzīvotājus iesaistīties apkaimes darbnīcās, lai meklētu jaunus veidus, kā risināt savas problēmas un domātu “ārpus rāmjiem”,” stāsta biedrības “Pierīgas partnerība” administratīvā vadītāja un projekta idejas autore Alīna Lukjanceva.

Projekta “KOPA” mērķis ir sekmēt kopienu iesaisti savu vajadzību apzināšanā un risinājumu īstenošanā, sniedzot tām atbalstu un stiprinot to ilgtspējīgu izaugsmi. Projekta īstenošanā tiks izmantotas “Viedo ciemu” idejas, kas paredz veicināt iedzīvotāju spējas izmantot pieejamos resursus un savstarpēji sadarboties.

Projekta ietvaros tiks organizētas apkaimes darbnīcas partneru darbības teritorijās, kas aptver 19 Latvijas novadus. Darbnīcu laikā vietējie iedzīvotāji apzinās un praktiski risinās aktuālos jautājumus un izaicinājumus savās kopienās.

Projekta laikā tiks organizētas kopienu līderu apmācības, pieredzes braucieni, apzināti un elektroniski fiksēti iesaistīto kopienu resursi, izveidoti video stāsti par kopienu aktivizēšanu, kā arī izveidots informatīvs materiāls par kopienu aktivizēšanu un iesaisti.

Projektu ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai atbalstu īsteno četri partneri - biedrība “Pierīgas partnerība” (vadošais partneris), biedrība “Darīsim paši!”, biedrība “Cēsu rajona lauku partnerība”, biedrība “PPP biedrība “Zied zeme”.

Projekts „KOPA / Kopienu pārdomāta attīstība” Nr. 19-00-A019.332-000003 tiek īstenots Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.–2020. gadam apakšpasākuma „Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība” ietvaros.

Kontaktinformācija: 
Aija Livmane, Projekta “KOPA” vadītāja, kopa@pierigaspartneriba.lv, 29113360
Reģions filtram: