Seminārs “Bezaršanas augsnes apstrādes tehnoloģijas”

Datums: 
11. Decembris, 2019
Vieta: 
Vecumnieki
Nozare: 

Biedrība “Latvijas Zemnieku federācija” aicina interesentus uz semināru “Bezaršanas augsnes apstrādes tehnoloģijas”, kas norisināsies š. g. 12. decembrī Vecumnieku tautas nama mazajā zālē Rīgas ielā 5, Vecumniekos Vecumnieku pagastā. Semināra sākums plkst. 10.00.
Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Augkopības nodaļas vadītājs Oskars Balodis semināra laikā iepazīstinās ar dažādu augsnes apstrādes veidu priekšrocības un trūkumiem, kā arī stāstīs par zaļmēslojumu, uztvērējaugiem, starpkultūram un augsnes auglības saglabāšanu.
Bezaršanas metode jeb tiešā sēja ir veids, kā tiek audzēta raža, nekustinot augsni. Tādā veidā augsnes virskārta paliek neskarta, dabiskā veidā uzlabojas augsnes auglība, struktūra un noturība pret slimībām. Bezaršanas metode arī samazina augsnes izdalītā CO2 apjomu, un augsne var kļūt par oglekļa krātuvi.
Dalībai bezmaksas seminārā iespējams pieteikties līdz š. g. 10. decembrim, zvanot pa tālruni +371 26536985 vai rakstot uz e-pastu info@lzf.lv.
Biedrība “Latvijas Zemnieku federācija” informē, ka semināra laikā tiks fotografēts un filmēts, un šie materiāli var tikt izmantoti publicitātes nolūkos.

Kontaktinformācija: 
Aiga Kuzma, Biedrības "Latvijas Zemnieku federācija" biroja vadītāja Tālr.: 26536985, e-pasts: info@lzf.lv
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
seminars_bezarsanas_tehnologija-1.pdf117.56 KB
Reģions filtram: