Svinēsim Liliju svētkus visi kopā!

Datums: 
17. Jūlijs, 2020 līdz 18. Jūlijs, 2020
Vieta: 
Vecumnieki
Nozare: 

Svinēsim Liliju svētkus visi kopā!

Vecumnieku novada dome un Vecumnieku tautas nams 17. un 18. jūlijā aicina novada iedzīvotājus un viesus svinēt mūsu novada tradicionālos un krāšņos Vecumnieku Liliju svētkus! Lai vairotu prieku un lepnumu par savu novadu, arī šogad vēlamies radīt īpašus svētkus, tāpēc īpaši domājām par pasākuma programmu.

17. jūlijs, svētku pirmā diena

Aicinām uz tradicionālo Tvīda velobraucienu, kas šogad mūs vedīs cauri laikam. Ceļu sāksim Aizupes parkā, pēc tam pa Jaunā ezera promenādi dosimies uz Sarkano skolu, kur mūs sagaidīs Vecumnieku pagasta Novadpētniecības centra vadītāja Rita Kovala. Uzzināsim, kā vēsturisko izdodas apvienot ar mūsdienīgo. Tālāk mūsu ceļš vedīs uz DUS «NESTE», kur mūs sagaidīs Līga Veismane ar uzdevumu un stāstu par degvielas nozīmi, ceļojot cauri laikam un vietām. Atminoties sendienas, kad degvielas vēl nebija un vienīgais pārvietošanās palīgs bija zirgi, kā pēdējais pieturas punkts izvēlēts jāšanas sporta klubs «JSK GAITA». Tur būs iespēja uzzināt ko jaunu un pabarot zirgus, tādēļ visi, kuri vēlas ir aicināti ņemt līdzi kādu gardumu zirdziņiem (burkānu vai rupjmaizi).

Tvīda velobrauciens noslēgsies Vecumnieku tautas nama parkā, kur mūs sagaida pikniks brīvā dabā, tāpēc aicinām laikus padomāt un pildīt savus velo grozus ar plediem un piknika našķiem. Vakara izskaņā brīvā atmosfērā baudīsim koncertu kopā ar dziesminieku Ēriku Loku.

Tvīda moto šogad ir «IZBRAUC CAURI LAIKAM», tādēļ brauciena dalībnieki aicināti tērpties aizvadīto gadsimtu tērpu stilā. Tie var būt gan 19. gs. ampīra stila gaisīgie tērpi, gan 20-to gadu Art Deco tērpi, protams, tie var būt arī 60-to un 70-to gadu hipiju stila tērpi vai kas mūsdienīgāks.

18. jūlijs, svētku otrā diena

Tā būs diena, kad no sirds varēsim izbaudīt svētkus. Pašā rīta agrumā ikvienu aicinām apmeklēt Liliju gadatirgu Vecumnieku tirgus laukumā, bet plkst. 11:00 pulcēsimies Ratiņu gājienam, kurā aicinām piedalīties novada jaunās māmiņas un mazās meitenes ar leļļu ratiem. Gājiens sāksies Sporta ielā pie stadiona un noslēgsies Vecumnieku tautas nama parkā ar muzikālu pārsteigumu. Aicinām lietā likt izdomu, dekorēt ratiņus ar ziediem un svētku lentām, lai pēc tam vienotos kopīgā foto ar multiplikācijas filmu varoņiem Minjoniem.

Plkst. 13:00 svētku svinīgā atklāšana kopā ar Vecumnieku tautas nama sieviešu kori «Via Stella» (vad. Liene Batņa), bet uzreiz pēc tam plkst. 14:30 mazos skatītājus priecēs muzikālā izrāde no «Pārsteiguma karuseļa».

Plkst. 15:00 vēl nebijusi aktivitāte retro-auto/moto parāde, kurā aicinām piedalīties visus interesentus, kas vēlas izrādīt savu spēkratu un kuplināt mūsu svētkus. Parādē dosies arī floristu festivāla dalībnieku dekorētie auto. Parāde noslēgsies Vecumnieku tautas nama parkā ar amatierteātra «Vecmuiža» sagatavoto iestudējumu.

Plkst. 16:00 Vecumnieku novada amatiermākslas kolektīvu koncerts «Laiku loki – dzīves loki».

Plkst. 18:30 Ivetas Baumanes un Roberta Pētersona koncertprogramma «Kad satiksimies mēs», bet svētku izskaņā muzicēs un ar krāšņu koncertu priecēs grupa «Galaktika».

Visas dienas garumā liliju un citu ziedu smarža piepildīs mūsu parka teritoriju, kur floristu konkursa dalībnieki veidos vides objektus ar nosaukumu «Laiku loki», baudīsim dažādas radošas un izklaidējošas aktivitātes bērniem, būs iespēja apmeklēt atrakciju parku, piedalīties Zemessardzes 53. kājnieku bataljona aktivitātēs un iegādāties vietējo mājražotāju un amatnieku piedāvātos labumus.

Kā ik gadu, Vecumnieku tautas namā būs skatāma tradicionālā liliju ziedu izstāde. Šogad mūs priecēs arī mākslinieces Brigitas Stenclavas personālizstāde un mākslinieces Ēras Zalcmanes personāldarbi.

Aicinām piepildīt savu vasaru ar krāsainu prieku un aktīvi iesaistīties mūsu svētku aktivitātēs. Uz tikšanos Liliju svētkos!

Kontaktinformācija: 
Tautas nama vadītāja: Jana Goževica, Tālr. 28297049, e-pasts: jana.gozevica@vecumnieki.lv
Reģions filtram: