Dobele/Sarunu festivāls LAMPA

Datums: 
2. Septembris, 2020 līdz 5. Septembris, 2020
Reģions: 
Vieta: 
Dobeles Pieaugušo izglītības un uzņēmējdarbības atbalsta centrs
Nozare: 

Dobeles Pieaugušo izglītības un uzņēmējdarbības atbalsta centrs piedalās Latvijā jau popularitāti ieguvušā pasākumā- sarunu festivālā LAMPA. Centra durvis būs atvērtas ikvienam interesentam, kurš vēlas piedalīties klātienē tiešraides laikā, kad tiks runāts un diskutēts par aktuālām, sasāpējušām vai kā citādi interesantām tēmām.

Atsevišķās diskusijās esam pieaicinājuši savas nozares ekspertus, lai mēs ne tikai klausītos, bet varam sarunu turpināt arī uz vietas. Īpaši gaidīsim Jūs festivāla tiešraidēs 2. un 4.septembrī, diskusijā par viedajiem ciemiem Latvijā, kā arī par situāciju lauksaimniecībā- kā dzīvosim tālāk, kā risināsim problēmas, lai visi esam ieguvēji? Protams, laipni aicināti uz kopā skatīšanās vietu Dobeles PIUAC, Brīvības ielā 7 ik vienā sarunā un diskusijā, kurā esam vēruši savas durvis, un kuras Jūs ir ieinteresējuši!

Eksperti piedalīsies:

2.septembrī no plkst. 11.00 – 12:00 diskusijā “Latvijas kopienas — ceļā uz viedumu!”. Zanda Dimanta-Svilpe, SIA "Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs", Valsts Lauku tīkla Sekretariāts

“Šobrīd galvenie pienākumi ir saistīti ar Latvijas viedajiem ciemiem, to attīstības veicināšanu. Pirms 3 gadiem uzsākām darbu ar vienu no pirmajiem Latvijas viedajiem ciemiem – Alsungu, un šodien varam teikt, ka Alsunga ir īstens viedais ciems. Alsunga ir viens no 21 Eiropas ciema, kas izvēlēts dalībai starptautiskā projektā viedajiem ciemiem “Smart Rural 21”. Kopumā tika saņemti 734 pieteikumi no dažādām Eiropas Savienības valstīm. Eiropas Komisijas atbalstītajā starptautiskajā projektā “Smart Rural 21” esmu aicināta līdzdarboties kā Nacionālā viedo ciemu eksperte.

Alsungā īstenotajām aktivitātēm ir ne tikai sociāli, bet arī ekonomiski ieguvumi.

Papildus šogad uzsākām darbu ar Skaistkalnes-Kurmenes viedo ciemu.”

4.septembrī no plkst. 18:00 – 20:00 Diskusija “Daba vai lauksaimniecība? Vai abi kopā?”. Agita Hauka, Biedrības"Latvijas Zemnieku federācija", valdes priekšsēdētāja, LOSP valdes locekle, Latvijas kultūras vēstniece

“Arī Latvijas Zemnieku federācija iestājas par bišu un kukaiņu saglabāšanu, jo ilgtermiņā tā ir visas planētas eksistence.

Mēs arī saprotam, ka kaut ko aizliedzot un likvidējot kādu nozari, ilgtermiņā būsim zaudētāji, jo mēs visi esam Latvija- tā teikt, viena ģimene.

Mums visiem ir jāsarunājas un jāpaliek uz ceļa, lai dzīvotu tagad un aiz sevis atstātu veselīgu Latviju. Jāizmanto zinātnes resursi, lai saprastu kādas indes nonāvē bites. Un galvenais , katram virzot savu biznesu ir jāpadomā arī par kaimiņiem un viņu labklājību, jo ilgtermiņā tas atmaksāsies!

Mēs par ilgtspējīgu attīstību un Latvijā saražotu pārtiku!”

Visu programmu, ko piedāvā Dobeles PIUAC, atradīsiet šeit:

https://pic.dobele.lv/lv/tiekamus-sarunu-festivala-lampa/?fbclid=IwAR1TB...

Gaidīsim jebkādu ziņu par Jūsu iespējām piedalīties! Uz tikšanos festivālā!

Kontaktinformācija: 
Monta Mantrova, Dobeles PIUAC, Tālr. 637817390, 63781740, e-pasts piuac@dobele.lv
Reģions filtram: