10.–24.03. | Pilsoniskās izglītības nodarbības Jelgavas un Ozolnieku novadu iedzīvotājiem “Kopdares Kompetences”

Datums: 
10. Marts, 2021 līdz 24. Marts, 2021
Reģions: 
Vieta: 
Zoom
Nozare: 

10.,18., un 24.martā, no plkst.10:00 līdz 16:00, tiešsaistē Zoom platformā

Pirmo reizi Jelgavas un Ozolnieku novadu iedzīvotājiem tiks sniegta iespēja piedalīties trīs dienu mācībās par līdzdalību savas kopienas veidošanā. Aicinām ikvienu šo novadu iedzīvotāju, tai skaitā jauniešus, seniorus, pašvaldību darbiniekus, nevalstisko organizāciju pārstāvjus, uzņēmējus piedalīties šajā praktiskajās un piesātinātajās mācībās.

Par demokrātiju, demokrātiskajiem procesiem un ikviena iedzīvotāja lomu tajos ir nepieciešams runāt, lai izprastu, bet jāpraktizē pašam iesaistoties.

Pilsoniskā kompetence – atbildīgi un aktīvi izmantot demokrātijas sniegtās priekšrocības, tāpat kā citas prasmes ir jāattīsta. Trīs mācību dienās mēs sniegsim Jums šo iespēju! Programma izstrādāta kopā ar Zināšanu pārneses kustību RA.DU. Nodarbības vadīs Rasma Pīpiķe - eksperts zināšanu pārnesē,  cilvēks ar pieredzi praktiskajā lobēšanā un sabiedrības līdzdalības procesu organizēšanā.

Nodarbībās satiksiet un dzirdēsiet arī pilsoniskās līdzdalības un demokrātijas kultūras praktiķus, politikas veidotājus, Saeimas un Eiropas Parlamenta deputātus, cilvēkus, kuri organizē sabiedrības līdzdalību Ministru Kabineta un Saeimas līmenī un cilvēkus, kuri ikdienā cieši ir saistīti ar šo jomu un spēj pragmatiski pastāstīt par to, kā vislabāk iestāties par savām interesēm.

Nodarbību pirmajā dienā - 10.03.2021.  iepazīsiet to, kā pilsoniskais aktīvisms vietējā kopienā ietekmē Eiropu un kā Eiropa ietekmē vietējās kopienas. Neticēsi- cik liela nozīme ir tam, ka Tu iesaisties!

Nodarbībā 18.03.2021. Jums tiks sniegta iespēja izprast, ka vietējās kopienas vajadzības var būt universālas un to lemšana var notikt augstākajos lēmumu pieņemšanas posmos. Kā uzsver nodarbību vadītāja: “Tu paliec tas pats, mainās mērogs”.

Nodarbību trešajā dienā 24.03.2021. Jūs tiksiet aicināti izmantot iegūtās prasmes praksē un nonākt saskarē ar konfrontējošiem komentāriem, tiešu izaicinājumu par iniciatīvām, to saturu un pasniegšanas veidu. Un tomēr nebaidieties, ir būtiski atcerēties – tas viss nepieciešams, lai “audzētu muskuļus” reālam aktīvismam.

 

Nodarbību programma https://ej.uz/progr_KKompetences

Pieteikšanās anketa nodarbībām  https://ej.uz/Kopdares_Kompetences

 

Uz tikšanos nodarbībās!

Biedrība Lauku partnerība “Lielupe”

 

Projektu “Līdzdalības un pilsoniskās aktivitātes paaugstināšana Jelgavas un Ozolnieku novados” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”

Kontaktinformācija: 
Videga Strautniece, mob. tālr. 25502151
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
apmacibu_programma_kkompetences.pdf225.79 KB
Reģions filtram: