25. jūlijā, startēs lielais ģimeņu izbraukums „Sēlijas stārķu ceļš”

Datums: 
25. Jūlijs, 2021
Nozare: 

Šai dienā dosimies aizraujošā maršrutā, atklājot gan stārķu ligzdas, gan citas interesantas vietas Sēlijā Jāņa Dzimtā vadībā.  Maršruts ir veidots tā, lai tas būtu piemērots  ģimenēm ar bērniem, un mudinātu mūs iepazīt skaistās vietas tepat tuvumā. Ceļojumā ar mums kopā dosies arī lieliska Sēlijas jaunā fotogrāfe Jana Simanoviča; gatavojamies – visi būsim fotomodeļi!

Ceļojuma sākums svētdien, 25. jūlijā pl. 10 00 Kaldabruņas skolas pagalmā. Tur, kā zināms, ir viena no izteiksmīgākajām apkārtnes stārķu ligzdām. Tālākais ceļa posms tiek turēts noslēpumā, būs jāseko vadošanai automašīnai. Taču kopumā maršruts nepārsniegs 50 kilometrus vienā virzienā ar vairākām  apskates vietām. Ja maršruts patiks mums, tad publicēsim to gan biedrības „Ūdenszīmes”, gan kopienu sadarbības tīkla „Sēlijas salas” mājaslapās – lai brauc visas Latvijas ģimenes.

Ceļojuma noslēgumā, pl. 14 00, mūs Zasas  „Bērzzemniekos” sagaidīs Anna Kalnāja un viņas zirdziņi. Anna būs sagatavojusi piknika pusdienas, un zirdziņi – gatavību paglaudīšanai, kā  arī nelielai izjādei.

Noslēgumu papildināsim ar koncertu „Kur saule nenoriet”,  ko sniegs Vita Talla un folkloras kopa „Raksti”.

Kas jāzina braucējiem?

  • Pārbaudiet savas automašīnas tehnisko stāvokli, ieskaitot degvielas daudzumu bākā;
  • Ceļojums ilgs trīs stundas, nodrošinieties ar dzeramo ūdeni un kādu uzkodu, lai varētu sagaidīt pusdienas;
  • Saģērbjamies gan ērti un klimatam atbilstoši, gan arī skaisti – šī brauciena rezultātā iegūsim ne tikai jaukus iespaidus, bet arī Sēlijas stārķu ceļa fotogaleriju;
  • Protams, ievērojam visus valstī noteiktos epidemioloģiskās situācijas ierobežojumus.

Visas aktivitātes dalībniekiem ir bezmaksas, un braucējus lūdzam pieteikt savu dalību biedrības „Ūdenszīmes” vadītājai Ievai Jātniecei pa epastu: ieva.jatniece@gmail.com vai tālruni 29548967

    

Pasākumu „Sēlijas stārķu ceļš” finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Koncertu „Kur saule nenoriet” finansē Jēkabpils novada pašvaldība NVO iniciatīvu konkursa ietvaros

Kontaktinformācija: 
Ieva Jātnieca, Ūdenszīmju vadītāja, tālr. 29548967
Reģions filtram: