Jumīša svētki Vecumniekos

Datums: 
2. Oktobris, 2021
Vieta: 
Vecumnieki
Nozare: 

Jumīša svētki 2021

Šogad 02.oktobrī Vecumnieku parkā tiks svinēti Jumīša svētki jeb Apjumība, kas ir rudens saulgrieži.
Šie svētki grasās būt raženi un krāšņi, jo būs iespēja piedalīties un izstaigāt rudens ražas gadatirgu Vecumnieku parkā, kurš sāksies jau no plkst. 8:00. Tirgus solās būt vērienīgs un katram apmeklētājam būs iespēja iegādāties sev tīkamo.

Plkst., 10:00 visa tirgus garumā darbosies atrakcijas bērniem no ACTIVEPARK (atrakcijām tiks piemērota ieejas maksa).

Kā arī no plkst., 10:00 uz Vecumnieku tautas nama terases būs iespēja baudīt skaistu koncertu no Vecumnieku tautas nama amatiermākslas kolektīvu puses. Koncertā dziedāsim kopā ar senioru kori “Atbalss” un jaukto kori “Maldugunis”. Dejosim kopā ar vidējās paaudzes deju kolektīvu “Vēveri” un senioru dāmu deju kolektīvu “Rudens Rozes”, un senioru deju kolektīvu “Ozols”, kā arī baudīsim Floristikas studijas krāšņo svētku noformējumu.

Protams, kā jau ierasts, arī šogad mēs kopīgi vārīsim zupu no rudens ražas labumiem kurā ieliksim pa kādam Jumim, lai godinātu to un pacienātu visus koncerta un tirgus apmeklētājus. Ticot, ka visiem, kuri šo zupu baudīs vēlāk būs bagātība un laime, jo svinot Jumīša svētkus ir ļoti svarīgi mieloties ar ievāktajiem labumiem, tādēļ, lai visi varētu nobaudīt šo zupu tā būs saservēta individuāli un ievērojot visus valstī noteiktos drošības pasākumus COVID-19 infekcijas slimības izplatības mazināšanai pieejama pasākuma un tirgus apmeklētājiem.

Apmeklējot tirgus teritoriju būsim vērīgi, jo viena no svarīgākajām Jumīša svētku tradīcijām ir tieši ķert, atrast Jumi, jo tas kurš noķer Jumi, tas iegūst visu svētību un pārsteiguma balvu no konditorejas un kafejnīcas “DRAVA”.

Nu jau otro gadu būs iespēja piedalīties konkursā “Raženākais Jumis” . Konkursa mērķis ir atrast visraženāko, krāšņāko un dižāko Jumi, lai kopīgi to godinātu.

Tādēļ konkursa dalībnieki ir aicināti nest savus dārzeņus/rudens ražas kompozīcijas uz Vecumnieku tautas namu no 27.septembra. līdz 01.oktobrim no plkst.10:00-17:00 (iepriekš piesakoties pa tālruni: 28667825)

Konkursa 1., 2., un 3. vietas ieguvējus šogad iepriecināsim ar pārsteiguma balvām no svētku atbalstītājiem veikalu tīkla “ELVI” .

Tāpat, būs iespēja ziedot rudens ražas labumus dzīvnieku patversmes “Mežavairogi” iemītniekiem tos nesot uz Vecumnieku parku pasākuma laikā. Starp šiem ziedotājiem pēc nejaušības principa tiks izlozēta pārsteiguma balva no veikala “VESKO” un kafejnīcas “SĒDNĪCA”. Ziedot var gan ābolus, kuri lācenēm ļoti garšo, gan burkānus, kartupeļus, ķirbjus un kabačus, jo patversmē esošās lācenes Māra un Laima labprāt mielojas ar visa veida rudens ražas labumiem, gluži tā pat kā degunlācīši, zirdziņi un kaziņas. Protams, ziedot var arī sauso barību patversmē esošajiem sunīšiem un kaķīšiem.

Patversmes darbinieki uzsver, ka ziedot var arī sadzīvē noderīgas lietas, tādas kā salmus dzīvnieku pakaišiem vai segas, audumus (bet ne apģērbu) kā arī malku patversmes apsildīšanai.

Padarīsim šos Jumīša svētkus īpašus gan sev, gan arī dzīvnieciņiem kuri mājo dzīvnieku patversmē “Mežavairogi” dāvājot tiem nedaudz laimes un bagātības, jo Jumis ir zemes un auglības zīme, kas rāda: divi kopā, tādēļ arī Jumim viss padodas dubultā un tieši tādēļ būsim šajos svētkos kopā ar pašiem neaizsargātākajiem un palīdzēsim!

Tiekamies 02.oktobrī plkst. 10:00 Vecumnieku parkā, lai kopīgi svinētu, līksmotu un baudītu!

Informējam, ka apmeklējot koncertus IR jāuzrāda derīgs COVID-19 izslimošanas vai vakcinācijas sertifikāts kā arī personu apliecinošs dokuments.

Bērniem līdz 12 gadiem ieeja koncertā BEZ COVID-19 sertifikāta.

Kontaktinformācija: 
Vecumnieku tautas nams Tālr. 63976322 vai 28667825, e-pasts: vecumniekutn@vecumnieki.lv
Reģions filtram: