Mājas kafejnīcu dienas Limbažu novadā!

Datums: 
14. Jūlijs, 2023 līdz 16. Jūlijs, 2023
Reģions: 
Vieta: 
Limbažu novads
Nozare: 

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, pasākums norisināsies vasaras vidū no 14. līdz 16. jūlijam. Jau šobrīd aicinām ikvienu, kam ir interese un vēlme kļūt par “mājas kafejnīcu”, atverot viesiem savas durvis un sētas, pieteikt dalību Mājas kafejnīcu dienās un kļūt par šīs akcijas dalībnieku.

“Mājas kafejnīcu dienas” ir īpašs pasākums, kurā uz vienu, divām vai visām trim dienām durvis apmeklētājiem ver improvizētas kafejnīcas, aicinot izbaudīt katru Latvijas reģionu caur kulināro piedāvājumu, tradīcijām un kultūru.

Par šefpavāriem un viesmīļiem kļūst vietējie iedzīvotāji, kuri ikdienā parasti nenodarbojas ar ēdināšanu vai viesu uzņemšanu, bet šajās dienās cienā viesus ar savas ģimenes vai novada īpašajiem mājās gatavotajiem ēdieniem.

Katrai mājas kafejnīcai ir sava neatkārtojama ēdienkarte un stāsts.

Ciemiņiem tā ir iespēja garšīgi paēst, atvērties saimnieku viesmīlībai, iepazīt jaunas garšas un sajusties kā pie vecmāmiņas laukos. Maltīšu vērtība slēpjas ne tikai labi aizmirstās, senās receptēs, bet arī produktu svaigumā, tiem nākot tieši no dobes. Turklāt lauku saimnieki tos lieliski prot pārvērst arī mūsdienīgos ēdienos.

Mājas kafejnīcu viesus var sagaidīt arī muzikāli priekšnesumi, spēles, ekskursijas saimniecībā vai amatu darbnīcā un citas aktivitātes.

“Mājas kafejnīcu dienas” katrā reģionā notiek reizi gadā.

Kas var piedalīties Mājas kafejnīcu dienās?

- esošs tūrisma uzņēmums, kas ikdienā nepiedāvā ēdināšanas pakalpojumus (apskates saimniecības, muzeji, viesu mājas u.c.);

- esošs uzņēmums, kas sniedz ēdināšanas pakalpojumus, izstrādājot kādu īpašu šīs dienas ēdienu un piedāvājumu, kā arī īpašu izklaidi;

- esošs uzņēmums jebkurā citā nozarē (piemēram, izveidojot mājas kafejnīcu zemnieku saimniecībā, pārtikas ražotnē, amatnieku darbnīcā u.c);

- vietējie iedzīvotāji savās mājās un sētās;

- pašvaldību organizācijas (skolas, kultūras iestādes) un sabiedriskas organizācijas (biedrības, draudzes u.c.);

Mājas kafejnīcu dienas dalībnieka pienākumi:

- sadarbībā ar reģiona koordinatoru izstrādāt savas kafejnīcas piedāvājumu (ēdienkarti un papildus aktivitātes, izklaides, meistarklases u.tml.);

- iesaistīties sava piedāvājuma un kopējās akcijas reklamēšanā;

- saskaņot katras kafejnīcas individuālās mārketinga aktivitātes ar reģiona koordinatoru;

- piedalīties plānotajās apmācībās, semināros;

- veikt apmeklētāju uzskaiti un sniegt organizatoriem statistiku un atsauksmes pēc pasākuma.

"Māju kafejnīcu dienas" ir reģionāla tūrisma galamērķa popularizēšanas pasākums, un šogad to organizē LIAA Tūrisma departaments sadarbībā ar reģionu koordinatoriem.

Pieteikšanās līdz šī gada 1. maijam. Pieteikšanās anketa atrodama saitē: https://ej.uz/limbazumajaskafejnicas2023

Kontaktinformācija: 
Ingus Evertovskis, 64070608, ingus.evertovskis@limbazunovads.lv
Reģions filtram: