Padures pagasts | "Meža ABC"

Datums: 
10. Maijs, 2018 līdz 12. Maijs, 2018

Aicina ģimenes uz pasākumu “Meža ABC”, lai iepazītu mežu un dabā notiekošos procesus

Sestdien, 12. maijā, no plkst. 10.00 līdz 18.00 Kuldīgas novada Padures pagasta “Struņķukrogā” (12 km no Kuldīgas Ventspils virzienā) vairāk nekā 90 meža nozares uzņēmumi un organizācijas aicina visus interesentus, bet jo īpaši meža īpašniekus un ģimenes ar bērniem uz meža nozares lielāko izglītojošo pasākumu Latvijā “Meža ABC”. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Pasākums norisinās brīnišķīgi iekārtotā vietā Kuldīgas novadā, kur īpaši padomāts par daudzām interesantām aktivitātēm bērniem, kas viņus gan iepazīstinās ar mežu, gan palīdzēs izprast dabā notiekošos procesus un to, kā norit darbi mežā. Uz pasākumu aicināti lieli un mazi, iesācēji un pieredzes bagātie – visi, kuri mīl dabu, vēlas iepazīt, pasmaržot, pagaršot, sajust, ieraudzīt un saprast norises mežā.

“Meža ABC” šogad norisināsies astoto reizi. Pasākumu reizi divos vai trijos gados rīko biedrība “Meža konsultants”, piedāvājot ikvienam meža nozares uzņēmumam iesaistīties pasākumā. Pirmais pasākums “Meža ABC” notika 2005. gadā un pulcēja nedaudz vairāk par 700 dalībniekiem. Pēdējos gados pasākumu apmeklējuši vairāk nekā 5000 dalībnieku.

Šogad pasākuma devīze ir “Meža nozare Latvijai!”. Pasākumam ir divas daļas – 10. un 11. maijā norises mežā iepazīs tikai klašu un pulciņu komandas, bet 12. maijā uz pasākumu aicināti visi interesenti. “Skolu interese ir ļoti liela. Dalībai pasākumā pieteicās nebijis skaits klašu – vairāk nekā 400 klases ar vairāk nekā 9000 skolēniem. Biedrība rīkoja loteriju, lai noskaidrotu, kuras 300 klases ar vairāk nekā 6000 skolēniem no visas Latvijas iegūs iespēju divu dienu laikā labāk iepazīt mežu un dabas procesus,” stāsta pasākuma rīkotāja Sigita Vaivade.

Pasākuma dalībnieki, apmeklējot vairāk nekā 50 meža pieturas, piemēram, “Kukaiņi-smukaiņi”, “Sēklas un stādi, meža selekcija”, “Pastaiga pa koku galotnēm”, “Silta, jauka istabiņa”, “Meža matemātika”, “Jauna māja pūcei”, “Koks šodien, rīt, parīt”, “Meža dzīvnieki” u.c., varēs uzzināt visu par meža audzēšanu un to, kas notiek dabā, un gūt lieliskas emocijas.

Tāpat “Meža ABC” apmeklētāji varēs izmantot iespēju iestādīt savu ģimenes vai draugu ozolu kā dāvanu Latvijai Meža dienu 90. dzimšanas dienā un Latvijas simtgadē, apmeklēt koku mīlestības stundu kopā ar mežkopi Aiju Zviedri, piedalīties grāmatas “Koku bērnudārzs” atvēršanas un dāvināšanas svētkos, uzklausīt zinātnieku atziņas par bērza plantāciju ierīkošanu un apsaimniekošanu, piedalīties Aivara Bergmaņa superīgajās meža spēlēs un baļķu pludināšanā kopā ar Gaujas Mitro.

Vēl pasākuma dalībniekiem tiks piedāvāti meža tehnikas paraugdemonstrējumi, pastaiga pa koku galotnēm kopā ar kokkopjiem-arboristiem, medību suņu parāde, staltbriežu riesta un baurotāju performance, meža teātris, meža garša kopā ar šefpavāru Raimondu Zommeru, atpūta pie ugunskura un Sternder’s zupas virtuve, kā arī zaļais tirdziņš.

12. maijā pasākums notiks visu dienu no plkst. 10.00 līdz 18.00. Ierodoties pasākuma vietā, apmeklētājiem jāreģistrējas, jāsaņem pasākuma kartes un darba lapas. No plkst. 17.30 līdz 18.00 darba lapas jānodod informācijas centrā. Plkst. 18.00 pasākums noslēgsies ar loteriju, kurā tiem pasākuma apmeklētājiem, kuri būs nodevuši darba lapas, apmeklējuši vismaz 15 no meža pieturām un atradīsies uz vietas pasākumā, izlozēs balvas no pasākuma atbalstītājiem.

Šogad Latvijā norisināsies Dziesmu un deju svētki. “Meža ABC” pasākums ir kā meža nozares Dziesmu un deju svētki. Pēc pasākuma vienaldzīgo nav. Visi sasmēlušies meža viedumu, spēku, mīlestību un prieku, guvuši daudz pozitīvu emociju un ieguvuši saistošu informāciju par meža nozari kopumā.

Ja vēlaties saviem bērniem uzdāvināt laimīgāko dienu mūžā, brauciet uz “Meža ABC”!

Kontaktinformācija: 
Sigita Vaivade, tālr. 29 103658, e-pasts: meza.konsultants@inbox.lv
Reģions filtram: