TLMS „Avots” 45 gadu jubilejas izstāde „Māja”

Datums: 
6. Septembris, 2014 līdz 1. Oktobris, 2014
Reģions: 
Vieta: 
Dobeles amatu māja

Tautas lietišķās mākslas studija „Avots” ir Dobeles pilsētas kultūras nama amatiermākslas kolektīvs.

1969. gadā Dobelē izveidojās aušanas pulciņš bez nosaukuma, bet pēc gadiem tas pārtapa par studiju un tai pievienojās pinēji un adītāju grupa. Bija laiks, kad studijā darbojās pat 70-80 cilvēku.

Ilgus gadus (līdz 2003. gadam), kopš pulciņa dibināšanas, kolektīva vadītāja bija Erna Embovica. Viņas vadībā pulciņš ieguva TLMS „Avots” vārdu.

2003. gadā studijas vadību pārņēma Antra Kārkla, no 2004. gada – Iveta Mitrevica, no 2007. gada – Kristīne Jankeviča, no 2010. gada – Edīte Bēvalde, bet kopš 2012. gada studiju vada Eva Kulmane.

Studijas „Avots” pulcēšanās, darba un radošās apmaiņas vieta no 2010. gada ir Dobeles Amatu māja, kā arī rosība notiek Dobeles pilsētas kultūras nama austuvē.

Studijas dalībnieki ar saviem darbiem piedalās gan republikas, gan vietējās rīkotās izstādēs. Studija „Avots” ar amatu demonstrējumiem aktīvi piedalās pilsētas un novada svētkos, amatnieku plenēros un citos ar amatniecību saistītos pasākumos, rīko meistarklases.

Šobrīd studijā darbojas ap 30 dalībnieku. Studijas lepnums ir tautas daiļamata meistari audēja Ausma Narvaiša un pinējs Valdis Manfelds. Adītāju grupu aktīvi konsultē adīšanas meistare Baiba Pilāne.

Dobeles Amatu mājas 2. stāvā ir apskatāma pastāvīga studijas dalībnieku darbu izstāde.

Rīko: Dobeles pilsētas kultūras nams, Dobeles Amatu māja, TLMS „Avots”

www.kulturadobele.lv