Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā – Masļeņica

Datums: 
26. Februāris, 2017
Reģions: 
Vieta: 
Ventspils Piejūras brīvdabas muzejs

26.februārī, no plkst.12 Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā – Masļeņica.

Masļeņica ir slāvu tautas svētki, kas laika gaitā satuvinājušies ar pareizticīgo tradīciju un mūsdienās tiek uzskatīti par prieka un izēšanās svētkiem, kas ilgst veselu nedēļu, lai noslēgtos ar Piedošanas svētdienu, kad jālūdz piedošana visiem, kam kādreiz nodarīts pāri, lai pēc tam var ar tīru sirdsapziņu sākt lielo Lieldienu gavēni. Atvainoties varēs pagūt arī visi tie, kas 26.februārī no plkst. 12:00 atnāks uz Piejūras brīvdabas muzeju, Riņķa ielā 2, kur kopā Nacionālo Kultūru biedrību asociāciju tiks svinēta Masļenica. No plkst.12.00 līdz plkst.15.00 uz lielās skatuves svētku apmeklētājus gaidīs dziesmas, jautras riņķa dejas, interaktīvas spēles un konkursi ar skatītājiem.
Programmā piedalās Ventspils kolektīvi un solisti. Viesi - etnogrāfiskas ansamblis „Jarilo” (Liepāja) un slāvu tautas tradīciju ansamblis „Živica” (Saldus).

Visā muzeja teritorijā rosīsies ķekatnieki, notiks sporta spēles, darbosies nacionālās krievu, ukraiņu un baltkrievu sētas un pagalmi, notiks izbraukuma tirdzniecība, varēs vizināties ar zirdziņiem. Mazākie bērni varēs vērot animācijas filmas pie dzirnavām, bet lielākie - iepazīt aizraujošo “Archery Battle” spēli, ķekatnieku rotaļas, sporta sacensības, tajā skaitā loka šaušanu (klubs „Odisejs”). Kā ierasts, strādās izbraukuma tirdzniecība. Putnu biedēkļa dedzināšana notiks plkst. 15:00, pēc kuras - tradicionālā ieejas biļešu loterija. Bet no 15:30 līdz 16:00 norisināsies deju maratons. Visiem dejotgribētājiem tiks dota šāda iespēja, maratonu vadīs Ruslans Saifulins (Rīga).

Ieeja - pieaugušajiem – EUR 1,40 vai EUR 1,00 + 40 venti; skolēniem, studentiem, pensionāriem – EUR 0,60 vai EUR 0,30 + 30 venti; ģimenes biļete (2 pieaugušie + 1–5 bērni) – EUR 2,80 vai EUR 1,90 + 90 venti.

Kontaktinformācija: 
muzejs@ventspils.lv, tālrunis 63622031
Reģions filtram: