Vasaras saulgrieži Jūrkalnes Ugunspļavā

Datums: 
21. Jūnijs, 2017
Reģions: 
Vieta: 
Jūrkalnes Ugunspļava

21. jūnijā plkst. 20 Jūrkalnes Ugunspļavā sāksies tradicionālās vasaras saulgriežu svinības kopā ar Ventspils un citu novadu folkloras kopām, nakts koncertā piedalīsies mūziķi Biruta Ozoliņa un Magnuss Bauģis, kā arī Igo un viņa draugi.
Kopš 2010. gada Jūrkalne ir galvenā vasaras saulgriežu svinību vieta Ventspils novadā, to labprāt apmeklē ne tikai vietējie iedzīvotāji, bet arī viesi no tālienes. Šoreiz vasaras saulgrieži Jūrkalnē būs arī folkloras festivāla "Baltica 2018" modelēšanas pasākums, tiek lēsts, ka tajā piedalīsies vismaz 300 dalībnieku no dažādām Latvijas vietām, piemēram, Priekules, Saldus, Talsiem, Jēkabpils.
Folkloras kopas un etnogrāfiskie ansambļi Jūrkalnē ieradīsies plkst. 14, līdz plkst. 18 paredzēta kolektīvu sadziedāšanās četrās vietās – pie jūras stāvkrastā, kur izspēlēs burvestību un rotaļu tēmu, Ugunspļavā varēs uzzināt informāciju par zāļu tējām, pīt vainagus, rotāties, skanēs līgo dziesmas, pie bibliotēkas tiks runāts par tautastērpiem, savukārt suitu satikšanās vietā godā cels Jāņu ēdienus, būs sagatavots cienasts svētku galdam.
Plkst. 20.20 Ugunspļavā sāksies koncerts. Vispirms uzstāsies Ventspils novada folkloras kopas, pēc tam viesi, koncertu noslēgs suiti. Plkst. 21.30 iedegs ugunskuru, skanēs tautasdziesmas, varēs vērot dejas, bet tad folkloras kopu dalībnieki aicinās klātesošos doties uz jūru, kur notiks sadziedāšanās un saules rata laišanā ūdenī. Plkst. 23 Ugunspļavā sāksies nakts koncerts, uzstāsies Biruta Ozoliņa un Magnuss Bauģis, kā arī Igo un viņa draugi, bet vēlāk kapelas "Strops" vadībā notiks danči.
Aicinām arī jūs pievienoties vasaras vakara mistērijai, lai kopā piedzīvotu saulgriežu nakts burvību. Šie dabas svētki ir laiks, kad smelties mūsu senču zināšanas, izjust savu piederību dabai, kā arī gūt spēkus un enerģiju visai vasarai un gadam.

Kontaktinformācija: 
jurkalne@ventspilsnd.lv
Reģions filtram: