Liepāja: Tirgotāji aicināti pieteikt dalību Zaļajam tirdziņam Kungu kvartāla “Smiltsērkšķu ballei”

Datums: 
19. Augusts, 2017
Reģions: 
Vieta: 
KUNGU IELAS RADOŠAIS KVARTĀLS (ieeja no Bāriņu ielas puses)

Mājražotāji un amatnieki līdz 14. augustam tiek aicināti pieteikt dalību “Smiltsērkšķu balles” svētku Zaļajam tirdziņam, kas norisināsies 19. augustā Kungu ielas radošajā kvartālā (Liepājā, Kungu ielā 24)
Īpaši tiek gaidīti tirgotāji, kuru piedāvājumā ir smiltsērkšķi un to produkti, zaļumi, svaigi dārzeņi, sieri, gaļa, kūpinātas zivis, konditorejas izstrādājumi kā arī citas gardas lietas.

Par svētku noskaņojumu un jestriem deju soļiem parūpēsies tautas muzikantu ansamblis “TALS’ TRIMIŠ”, kuri Kungu kvartālā viesosies pirmo reizi. “Tals’ trimiš” folkloras grupā kopā ir seši muzikanti, kas pārsvarā cenšas spēlēt bez notīm, kā tas bija pieņemts senatnē, spēlējot tādus mūzikas instrumentus ka vijoli, akordeonu, cītaru, mandolīnu, bungas un perkusijas.
Paralēli svētku tirdziņam tiks iekurts arī Kungu kvartāla pavards, kur uz dzīvās uguns gatavosies smiltsērkšķu ievārījums, kuru varēs baudīt kopā ar tikko ceptām gardām pankūkām.
Starp Smiltsērkšķu balles svētku aktivitātēm būs arī darbnīcas lieliem un maziem “Dabas smarža tavā istabā” un “T-krekla otrā dzīve”. Uzņēmuma “Satori Alfa” valdes loceklis un ārsts Māris Selga sniegs lekciju par smiltsērkšķu nozīmi cilvēku veselībai, dalīsies savā pieredzē par smiltsērkšķu produkta pētījumiem, kā arī interesantiem faktiem par šo vitamīniem bagāto zelta ogu. Tāpat norisināsies arī smiltsērkšķu kokteiļu meistarklases un sezonas ogu degustācijas.

Kungu ielas radošā kvartāla Zaļais tirdziņš notiks 19. augustā no plkst. 10.00 līdz 15.00. Tirgotāji aicināti pieteikt savu dalību tirdziņam sazinoties ar Kungu ielas radošā kvartāla kontaktpersonu Simonu Puigu (t. 63421670, mob. t. 25874480, e-pasts: simona.puiga@biedribasnams.lv)

Aicinām gan tirgotājus, gan pasākuma apmeklētājus turpināt piedalīties Kungu kvartāla organizētajā akcijā “Garšas ceļojums”. Vairāk par akciju: www.kungukvartals.lv

Pasākumu atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Liepājas Kultūras pārvalde, Liepājas pilsētas pašvaldības administrācija, Liepājas Olimpiskā centra Baseins&SPA, “BB Wakepark”, “Quest House Liepāja”, atpūtas vieta “Gailišķe”, “Archery Liepaja”, “Zumba fitness Liepāja”, “Niknās laivas”. Meistarklases tiek finansētas Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2/16/I/088 “Liepāja.Vesels.Aktīvs.Laimīgs” ietvaros.

Informāciju sagatavoja:
SIA Liepājas Latviešu biedrības nams
Kultūras pasākumu organizatore
Simona Puiga
Mob.t. 25874480
www.biedribasnams.lv
www.kungukvartals.lv

Kontaktinformācija: 
Simona Puiga (t. 63421670, mob. t. 25874480, e-pasts: simona.puiga@biedribasnams.lv)
Reģions filtram: