Baldone | Meistaru dienas 2018 “Tradicionālā latviešu kokle”

Datums: 
7. Aprīlis, 2018
Reģions: 
Vieta: 
Baldone

Ar kokli var iepazīties dažādos veidos – to redzot, dzirdot, sajūtot un radot, tādēļ, lai labāk izprastu seno instrumentu, mēģināsim kokli darināt paši meistara A. Ziemeļa vadībā, klausīsimies stāstos par kokles seno vēsturi, baudīsim kokļu ansambļa “Dzītari” un bērnu kokļu studijas “Dzītari” kokles spēlē.
Meistaru dienās iepazīsim ne tikai kokli, ģimenes ar bērniem varēs piedalīties tādu latviešu instrumentu kā klabekļu un ķibuļu veidošanā, tādejādi apgūstot kokapstrādes prasmes, baudīsim senioru deju kopas “Lustes” dančus, aplūkosim Baldones pašdarbnieku kolektīvu skatuves tērpus, iegūtos apbalvojumus un suvenīrus Baldones muzeja izstādē “Pašdarbības kolektīvi Baldones novadā”. Pasākuma laikā būs iespējams iegādāties dažādus izstrādājumus un kosmētikas produktus no Baldones novada uzņēmējiem, amatniekiem un mājražotājiem (Silmachy Remedies, KazasLaukos, Bitītmanmatos, Rotas no slepenā dārza u.c.)
Lai nokļūtu no Baldones līdz Mercendarbes muižai, tiek piedāvāti autobusa reisi - plkst. 10:45 autobuss uz Mercendarbes muižu aties no Baldones vidusskolas pieturas, savukārt plkst. 15:00 no Mercendarbes muižas uz Baldoni. Nepieciešamības gadījumā iespējami papildus reisi.
Lai iegūtu papildus informāciju par pasākumu, sekojiet informācijai Baldones novada pašvaldības mājas lapā www.baldone.lv un sociālajos kontos - Facebook, Draugiem.lv, Twitter.

Kontaktinformācija: 
Inese Lagzdiņa mob. 26328940
Reģions filtram: