Sakstagala pagasts | Zaļo tirdziņu sezona “Lobs Lobam Pērtnīkūs”

Datums: 
5. Maijs, 2018
Reģions: 
Vieta: 
Pērtnieku laukums

Dabas plaukums vienmēr ir gaidīts brīdis, jo īpaši šopavasar, kad pēc iepriekšējā gada lietus un plūdiem tā gribas cerēt uz siltu, ražīgu vasaru šogad! Priecājoties par pavasari, 5. maijā plkst. 10.00 Sakstagala pagasta Subinaitē, Pērtnieku laukumā pie autoceļa A12 visi tiek aicināti uz izklaides un atpūtas pasākumu “Lobs Lobam Pērtnīkūs”, kurā ar savu produkciju un pakalpojumiem piedalīsies Rēzeknes novada uzņēmēji, amatnieki un mājražotāji. Pasākumu organizē Rēzeknes novada pašvaldība sadarbībā ar nodibinājumu “Lauku ekonomikas attīstībai Rēzeknes novadā” (LEARN) un uzņēmumiem SIA “Latgales upes līči” un SIA “Vlakon”.

“Lobs Lobam Pērtnīkūs” iecerēts kā sezonas sākums jaunai, regulārai aktivitātei Rēzeknes novadā. Proti, plānots, ka turpmāk vasaras sezonā vismaz vienu reizi mēnesī Pērtnieku laukumā tiks organizēts amatnieku un mājražotāju tirdziņš.

Pasākumā tiks nodrošināta iespēja iepazīties ar vienu no interesantākajiem un saistošākajiem objektiem Rēzeknes novadā – Pērtnieku karjeriem –, kas kopš 1998. gada veiksmīgi tiek apsaimniekoti, nodrošinot maksimāli efektīvu un racionālu teritorijas apgūšanu. Proti, karjeros tiek iegūti vērtīgi dabas resursi – smiltis, grants, dolomīts, bet izmantoto atradņu vietās tiek radīta un apmeklētājiem piedāvāta pievilcīga tūrisma vide – ūdens tilpnes ar labiekārtotām peldvietām, saunām, slīdkalniņiem u.c. Savukārt dažādojot un pilnveidojot saimniecisko darbību, Pērtnieku teritorijā ūdenskrātuvēs tiek audzētas zivis – karūsas, raudas, asari, līdakas, stores, karpas, sami, varavīksnes foreles, kas tiek piedāvātas gan makšķernieku priekam, gan arī kā zivju produkcijas delikateses ikvienam gardēdim.

Uzņēmums SIA “Vlakon” ir guvis dažādas valsts mēroga atzinības balvas par efektīvu saimniekošanu, bet tā izveidotās preču zīmes “Pērtnieku gardumi” produkcija ir iemantojusi pircēju atzinību.

Pasākuma “Lobs Lobam Pērtnīkūs” laikā ikvienam interesentam būs nodrošināta iespēja bez maksas piedalīties ekskursijās pa Pērtnieku uzņēmējdarbības objektiem – zivju dīķiem (varēs vērot un pabarot varavīksnes foreles), pludmalēm, banketu zālēm, karjeriem u.c.. Laukumā, kur notiks tirdziņš, Rēzeknes reģiona lauku sieviešu biedrība “Sidrabrasa” gan lieliem, gan maziem piedāvās dažādas radošās darbnīcas – “Zelta zivtiņa”, “Jautrie baloni”, “Fantāzija uz stikla”. Savukārt vides saudzēšanas entuziastu grupa “Dūma” aicinās saskatīt dažādu lietu otrreizējās izmantošanas potenciālu radošajā aktivitātē “Dzīvo zaļi, domā radoši!”. Ikviens interesents varēs gūt praktiskas zināšanas “Pērtnieku gardumu” grilēšanas meistarklasēs un, protams, degustēt demonstrējumu rezultātu.

Sākot no plkst.12.00 līdz 15.00 būs pieejami mobilās pirts pakalpojumi ar kublu zem atklātām debesīm.

Par skanīgu un lustīgu pasākuma norisi rūpēsies Sakstagala pagasta folkloras kopa “Kolnasāta”, kā arī Vērēmu tautas nama folkloras kopa “Vorpa”.

Ieeja visiem apmeklētājiem bez maksas.

Pieteikties tirdzniecībai var līdz 24. aprīlim, aizpildot pieteikumu un parakstītu atsūtot uz e-pastu: learn@rezeknesnovads.lv vai iesniedzot personīgi nodibinājumam “LEARN” (Atbrīvošanas alejā 95C, Rēzeknē).

Daina Butlere,
nodibinājuma “Lauku ekonomikas attīstībai Rēzeknes novadā” izpilddirektore

Kontaktinformācija: 
Daina Butlere, tel.26543286, epasts: learn@rezeknesnovads.lv
Reģions filtram: