Liliju svētkos sajutīsim Vecumniekus

Datums: 
12. Jūlijs, 2018 līdz 14. Jūlijs, 2018
Vieta: 
Vecumnieki

Liliju svētkos sajutīsim Vecumniekus

Vecumnieku novada dome un tautas nams no 12. līdz 14. jūlijam aicina visus novada iedzīvotājus un viesus uz mūsu novada krāšņajiem Liliju svētkiem! Jau 13. reizi Vecumnieku pagasts tīsies liliju smaržā, piedāvājot iedzīvotājiem daudzveidīgu kultūras un izklaides sarīkojumu programmu, kas šogad vienojas „Sajūti Vecumniekus” svētku motīvā.

Lai vairotu prieku un lepnumu par Vecumnieku pagastu un novadu, radīsim īpašus svētkus, sajūtot novada centru vēl neiepazītos veidos. Triju dienu garumā IZZINĀSIM, IZGARŠOSIM un svētku kulminācijā IZSMARŽOSIM Vecumniekus un šeit atrodamos dārgumus. Svētku apmeklētāji varēs piedalīties foto orientēšanās aktivitātēs un tvīda velo braucienā, priecēs velo šovs, mājražotāju tirdziņš, izstādes, koncerti, būs dažādas sportiskas, radošas un izklaidējošas aktivitātes, kā arī floristu darbu konkurss.
Liliju svētku nedēļa aizsāksies 12. jūlijā, kad IZZINĀSIM VECUMNIEKUS sadarbībā ar Vecumnieku pagasta muzeju. Šajā dienā tiks rīkotas foto orientēšanās aktivitātes lieliem un maziem, iepazīstot Vecumnieku vēsturisko centru un ieraugot tā ēkas un objektus no citas perspektīvas. Muzeja vadītāja Ritas Kovala prezentēs īpaši sarūpēto stāstījumu „Vecumnieki - toreiz un tagad”. Aicinām būt zinātkāriem un aktīviem, piedaloties Vecumnieku izzināšanas vakarā!
Piektdien, 13. jūlijā, sekojot iedzīvotāju iniciatīvai un vēlmēm, jau otro gadu notiks Liliju svētku Tvīda velobrauciens, kura laikā tiks IZGARŠOTI VECUMNIEKI. Sadarbībā ar pašmāju un kaimiņu novadu ēdināšanas uzņēmumiem un kulinārijas entuziastiem notiks degustācijas Vecumnieku apkārtnē, iepazīstot ne tikai vietas, bet arī garšas, kuras ir populāras tieši šeit – Vecumniekos.

Tvīda velobrauciena galapunkts būs Vecais ezers, kur notiks pikniks brīvā dabā, tādēļ aicinām pildīt savus velo grozus ar piknika cienīgiem našķiem. Vakara gaitā būs iespēja fotografēties pie ziedu velosipēda un sekot līdzi ekstrēmās velo komandas “Greentrials” šovam. Vakara izskaņā, pilnvērtīgam garšas baudījumam, saksofona virtuozs, pedagogs un lielisks kolēģis Artis Skuja sniegs muzikālu priekšnesumu. Aicinām ģimenes, draugus, radus, kaimiņus un paziņas pārcilāt garderobi un gatavot retro apģērbu, dekorēt velosipēdus un galu galā baudīt nesteidzīgo piektdienas vakaru.
Liliju svētki kulmināciju sasniegs 14. jūlijā. Tā būs diena, kad no sirds varēsim IZSMARŽOT VECUMNIEKUS. Rīta agrumā ikviens aicināts apmeklēt Liliju gadatirgu Vecumnieku tirgus laukumā, bet pusdienlaikā notiks svētku atklāšana pie Vecumnieku tautas nama. Uzstāsies Stelpes pagasta sieviešu vokālais ansamblis „Nianse”, kā arī brašie puiši no Vecumnieku mūzikas un mākslas skolas. Ar skaistām melodijām mūs priecēs akordeonisti Dāvis Lukšs un Aigars Šabanovičs, savukārt trompetes skaņās mums ļaus ieklausīties Dāgs Neliuss. Visas dienas garumā liliju un citu ziedu smarža piepildīs parka teritoriju - tur floristu konkursa dalībnieki veidos vides objektus ar nosaukumu „Sajūti Vecumniekus”. Bērni varēs baudīt radošas un izklaidējošas aktivitātes, bet pieaugušie iegādāt vietējo mājražotāju labumus, kā arī piedalīties netradicionālās sporta spēlēs un just līdzi Vecumnieku Darts kluba komandām šautriņu mešanas sacensībās. Kā ierasts, svētku apmeklētāji varēs baudīt mākslinieces Brigitas Stenclavas personālizstādi un visskaistāko liliju ziedu izstādi Vecumnieku tautas namā. Ziedu izstādē aicināts piedalīties ikviens Vecumnieku novada iedzīvotājs un viesis ar savā dārzā lolotajiem liliju ziediem, tos nogādājot tautas namā 13. jūlijā no plkst. 12.00 līdz 17.00.

Liliju svētki tiks kuplināti ar deju koncertuzvedumu „Krāsainais deju rondo”, kurā piedalīsies Vecumnieku tautas nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „Vēveri”, senioru dāmu deju kolektīvs „Rudens Rozes”, Vecumnieku hip hopa dejotāji, mazie zumbotāji un vēdērdejotājas, kā arī austrumu deju studija „Farida” no Baldones novada.

Svētki noslēgsies sestdienas vakarā, kad brīvdabas estrādē čigānu mūzikā un deju ritmos svētku apmeklētājus un dalībniekus ievedīs mūziķis Rinaldo no Riču ģimenes. Notikumiem bagātās dienas izskaņā uz Liliju svētku balli aicinās tautā mīlētā grupa „Tērvete”.

Piepildīsim vasaru ar krāsainu prieku un iesaistīsimies Liliju svētku aktivitātēs!

Kontaktinformācija: 
Vita Vēvere, Tālr. 29451787Tālr. 63976322, e-pasts: vecumniekutn@vecumnieki.lv
Pielikums: 
Reģions filtram: