Valmiera | forums “Valsts atbalsta biznesu”

Datums: 
4. Septembris, 2018
Reģions: 

Valmierā 12. septembrī notiks forums “Valsts atbalsta biznesu” 

Vidzemes reģiona komersantus šā gada 12. septembrī aicinām uz forumu “Valsts atbalsta biznesu”, kas notiks Valmierā, koncertzālē “Valmiera”, Leona Paegles ielā 10. Forumi par valsts atbalstu uzņēmējiem kļuvuši jau par ikgadēju tradīciju, sniedzot iespēju saņemt aktuālo informāciju par pieejamo un plānoto atbalstu uzņēmējdarbības attīstībai un uzņēmumu produktivitātes kāpināšanai.

Šogad forumā parādīsim šā brīža ekonomikas izaugsmes tendences Latvijā un pasaulē un plašāk stāstīsim par Attīstības finanšu institūcija Altum un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras administrētajām valsts atbalsta programmām.

Jurģis Priedītis, LIAA Valmieras biznesa inkubatora vadītājs: “Strādājot Valmieras biznesa inkubatorā, esmu sapratis, ka tie, kuri ir pietiekami motivēti uzsākt vai attīstīt savu biznesu, atrod dažādas iespējas un dažādus atbalsta instrumentus, ar kuru palīdzību sasniegt sev vēlamo rezultātu. Kā labu piemēru valsts atbalstam jaunajiem uzņēmējiem varu minēt mūsu, LIAA biznesa inkubatoru programmu, kur atbalsts tiek sniegts ne tikai klasiskajā izpratnē, piešķirot finansiālu atbalstu, bet arī dodot pašu svarīgāko – zināšanas un izpratni par uzņēmējdarbību, lai nākotnē radītu veiksmīgu uzņēmumu, kura produktu un pakalpojumu atpazīst ne tikai Latvijā, bet arī starptautiskā līmenī. Atbalsts ir pieejams, tas tikai jāizmanto!”

Olita Untāla, ALTUM Vidzemes reģiona vadītāja: “Ikvienu Vidzemes uzņēmēju aicinu izmantot iespēju vienuviet saņemt visplašāko informāciju par to, ko šodien privātajam biznesam piedāvā valsts. Šīs iespējas ir plašākās, kādas jebkad bijušas, savukārt forumā mēs palīdzēsim tajās noorientēties, lai uzņēmēji varētu tās maksimāli efektīvi izmantot savā labā. Tāpat stāstīsim par jaunumiem mūsu valsts atbalsta programmās gan lauksaimniekiem, gan uzņēmējiem, kas darbojas citās nozarēs. Te jāpiemin gan jauns finanšu instruments portfeļgarantijas, kas banku finansējumu ļauj saņemt ar zemāku procentu likmi, gan aizdevumi uzņēmumu energoefektivitātei, kas uz enerģijas patēriņa samazināšanas rēķina palīdz panākt būtisku finansiālu ietaupījumu. Tāpat forums būs lieliska vieta pieredzes apmaiņai un kontaktu dibināšanai, ko veiksmīgi uzņēmēji atzīst par tikpat svarīgu elementu kā pieejamu finansējumu.”

Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā foruma dalībniekiem sniegs ieskatu Eiropas Savienības atbalsta politikā pēc 2020. gada. Savukārt Maksātnespējas kontroles dienests informēs uzņēmējus par iespējām aizsargāt savas intereses partneru maksātnespējas procesā.

Forumā neizpaliks arī uzņēmēju veiksmes stāsti un noderīgi padomi uzņēmējdarbības attīstībā. Valmieras forumā savā pieredzē, kā no mazas galdniecības ar valsts atbalstu izaugt lielam uzņēmumam, dalīsies  SIA “Woodheart” vadītājs Tālis Grīnbergs. Savukārt FranklinCovey Leadership prakses vadītājs Latvijā Ilmārs Vamzis klātesošos uzrunās, kā (iz)dzīvot vadītājam šodienas laikmetā, un kā panākt, lai rodas komanda, kas uzņemas atbildību par uzņēmumu un gūst gandarījumu no tā?

Foruma “Valsts atbalsta biznesu” dienas kārtība un reģistrācijas veidlapa publicēta Altum mājaslapā.  Dalība forumos - bezmaksas. Forumā aicinām piedalīties arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus, interviju intereses gadījumā lūdzam sazināties ar Elitu Rubesu-Voravko (elita.rubesa@em.gov.lv, 26599712).

Šajā rudenī forumi “Valsts atbalsta biznesu” vēl notiks 19. septembrī Liepājā un 26. septembrī Jelgavā, papildu informācija par tiem publicēta Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnē. Forumus “Valsts atbalsta biznesu” jau tradicionāli organizē Ekonomikas ministrija, Attīstības finanšu institūcijas Altum, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā  informatīvās kampaņas “Atbalsts uzņēmējiem” ietvaros. Aktuālajai informācijai par atbalstu uzņēmējiem aicinām sekot mūsu Facebook lapā: www.facebook.com/atbalstsuznemejiem.

Elita Rubesa-Voravko

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Youtube http://www.youtube.com/ekonomikasministrija

Facebook http://www.facebook.com/atbalstsuznemejiem

Flickr https://www.flickr.com/photos/ekonomikasministrija

 

Kontaktinformācija: 
Elita Rubesa-Voravko, prese@em.gov.lv, 26599712
Reģions filtram: