Konference “Kooperācija – ilgtermiņa saimniekošanai”

Datums: 
19. Novembris, 2020
Vieta: 
Norisināsies tiešsaistē

Šā gada 19. novembrī aicinām ikvienu piedalīties konferencē “Kooperācija – ilgtermiņa saimniekošanai”, kas norisināsies tiešsaistē no plkst. 11.00 vietnē www.laukutikls.lv un būs skatāma arī Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) facebook profilā.

Konferencē uzstāsies pieredzējuši lektori no Latvijas un ārvalstīm, kuri sniegs ieskatu dažādās kooperatīvu attīstīstības iespējās, lai nodrošinātu saviem biedriem ilgtermiņa saimniekošanu. Tiks apskatīti jautājumi par to, kas ir ilgtermiņa domāšana psiholoģijas aspektā, kādai jābūt kooperatīva pārvaldībai, kādus pakalpojumus biedriem piedāvāt, lai nodrošinātu stabilu saimniekošanu. Konferencē Zemkopības ministrijas pārstāvji iepazīstinās ar ES Kopējās lauksaimniecības politikas piedāvājumu kooperatīvu attīstībai.

Mārtiņš Cimermanis, LLKC valdes priekšsēdētājs: “Zemnieki apvienojas kooperatīvos, lai risinātu kādu vajadzību, problēmu. Vienmēr tiek uzsvērts, ka kooperatīva mērķis ir pēc iespējas lielākas peļņas gūšana tā biedriem, kas tā arī ir, bet līdztekus jāatceras, ka kooperatīvs ir arī ilgtermiņa saimniekošanas garants –, saimnieki, kuri stājas kooperatīvā, plāno savu saimniekošanu ilgtermiņā”.

Indulis Jansons, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) valdes priekšsēdētājs: „Kooperācija Latvijā šobrīd ir jūtami attīstījusies, tomēr mums priekšā ir vēl daudz pārvaramu izaicinājumu. Tieši tādēļ ir svarīgi aktualizēt ar kooperāciju saistītos jautājumus un tēmas, kā arī veicināt kooperatīvu pieredzes apmaiņu ne tikai nacionālā līmenī, bet arī starptautiski. Šī konference tiek organizēta ar mērķi sniegt kooperatīviem un to biedriem zināšanas par vietējām kooperācijas aktualitātēm, kā arī iespēju mācīties no ārvalstu pieredzes." 

Konferenci Valsts Lauku tīkla pasākumu ietvaros organize LLKC sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociāciju.

Piedāvājam iepriekš pieteikties dalībai konferencē, lai saņemtu saiti uz konferenci e-pastā: https://www.mitto.me/cooperation/register

Tiešraide būs skatāma: http://laukutikls.lv/nozares/uznemejdarbiba/raksti/konference-kooperacija-ilgtermina-saimniekosanai

Kontakti: VLT eksperte Liene Feldmane, liene.feldmane@llkc.lv, tālr. 63050220.

 

 

Kontaktinformācija: 
Liene Feldmane, liene.feldmane@llkc.lv, tālr. 63050220
Reģions filtram: