LLKC piedāvā mācības par bioloģisko sēklkopību

Datums: 
9. Marts, 2022 līdz 23. Marts, 2022

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) aicina interesentus pieteikties triju dienu bezmaksas klātienes mācību kursam "Uz tirgu vērsta bioloģiskās lauksaimniecības produkcijas ražošana (sēklkopība)”.

Mācības notiks 9., 16. un 23 .martā, apgūstot kā teorētiskās, tā praktiskās zināšanas bioloģiskajā sēklkopībā. Mācības plānotas no pulksten 10.00 līdz 17.00.

Pirmā klātienes mācību diena 9. martā tiks aizvadīta Siguldā, iepazīstoties ar Valsts Augu aizsardzības dienesta (VAAD) prasībām sēklu ražotājiem, minimālajām prasībām sēklu izmantošanai sējā, intelektuālā īpašuma aizsardzību attiecībā uz sēklu šķirnēm, Eiropas pieredzi un citām aktualitātēm šajā jomā.

Otrajā mācību dienā, 16. martā, mācību dalībniekiem būs iespēja gūt pieredzi kooperatīvajā sabiedrībā VAKS, SIA “Aloja Agro” un Limbažu novada z/s “Jumīši”,  uzzinot, kā praktiski noteikt sēklu materiāla kvalitāti, izvēlēties saimniecībai piemērotākās sēklas un tām nepieciešamās sējmašīnas un daudz ko citu.

Savukārt mācību noslēgumā – 23. martā, nodarbības paredzētas Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) Priekuļu pētniecības centrā, kur uzmanība tikd koncentrēta uz bioloģiskās sēklkopības attīstības tendencēm Latvijā un pasaulē.

Detalizēta mācību programma – pielikumā.

Svarīgi! Ņemot vērā ierobežoto vietu skaitu, pieteikšanās līdz 4. martam, rakstot uz: zane.rubika@llkc.lv.

Mācības finansē Lauku atbalsta dienests un Zemkopības ministrija.

 

Plašāka informācija: Zane Rubika, LLKC Vides nodaļas vadītāja, e-pasts: zane.rubika@llkc.lv.

 

Kontaktinformācija: 
zane.rubika@llkc.lv
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
bio_seklkopibas_macibu_programma.doc182.5 KB
Reģions filtram: