Jaunumi

Ikgadējā izstāde–gadatirgus „Izvēlies Piebalgu!” notika 10. augustā vienā no latviskākajiem Latvijas novadiem – Jaunpiebalgā – jau četrpadsmito reizi.

LLKC Jelgavas konsultāciju birojs organizēja pieredzes apmaiņas braucienu uz Igauniju.

Iznācis LLKC informatīvā izdevuma “Lauku Lapa” augusta   numurs. Tajā sagatavota plaša informācija par LLKC sadarbību ar mazajām lauku saimniecībām, veicint to attīstību un  kopš 2011. gada sniedzot konsultatīvu atbalstu 1383 saimniecībām.

LLKC Saldus birojs organizēja pieredzes apmaiņas braucienu mājražotājiem uz Ziemeļigauniju. Trīs dienu laikā bija iespēja smelties iedvesmu un gūt pieredzi mājražotāju produkcijas un dažādu nišas produktu ražošanā, sortimenta veidošanā un uzzināt par realizācijas iespējām.

LLKC Ogres konsultāciju birojs organizēja izglītojošo semināru “Viss par ķiploku audzēšanu”. Tēmas aktualitāte ir novērota gan Latvijas tirgū, gan pēc citur organizēto līdzīgo pasākumu apmeklētības.

Vasara ir īstais laiks, lai no bagātīgi ziedošajām pļavām sarūpētu garšīgas un aromātiskas tējas, kuras baudīt drēgnajās rudens un ziemas dienās. Bet, ja tādas iespējas nav, ārstniecības augu tējas, kas vāktas Latvijas pļavās, var iegādāties no vietējiem mājražotājiem.

LLKC Tukuma konsultāciju birojs organizēja mācību braucienu lauksaimniekiem par lauksaimnieciskās ražošanas blakusproduktu izmantošanas un pārstrādes tehnoloģijām un  inovatīvu produktu ražošanu.

LLKC Talsu konsultāciju birojs 8. maijā organizēja saimniecību apmeklējuma braucienu uz Vidzemi par tēmu “Jaunāko tehnoloģiju izmantošana lauksaimniecības produktu ražošanas procesā, tehnoloģiju pilnveidošanā un drošas pārtikas ražošanā”.

LLKC Saldus konsultāciju birojs 14. maijā organizēja mājražotāju grupu konsultāciju, kurā piedalījās 11 interesenti – gan mājražotāji, gan amatnieki. Uz tikšanos bija pulcējušies dalībnieki, kuri jau aktīvi darbojas, jo savs saražotais produkts bija jāņem līdzi.

Vai, kādus un par kādu cenu var pagatavot ēdienus skolas bērniem no vietējiem pārtikas produktiem? Kādas aktualitātes ir īsajās pārtikas piegādes ķēdēs Vidzemē un  ko pircējam piedāvā šī reģiona mazie ražotāji un šefpavāri?

Lapas