Konkursa “Laukiem būt!” fināla pasākums

Datums: 
13. Novembris, 2014
Reģions: 
Vieta: 
LLKC centrs

Ozolniekos, Rīgas ielā 34, 13.novembrī notiks Valsts lauku tīkla pasākuma "Atbalsts lauku jauniešiem uzņēmējdarbības veicināšanai" konkursa "Laukiem būt!" fināls, kurā izvērtēs kopā 15 jauniešu biznesa idejas.

Jauniešu uzņēmējdarbības veicināšanas pasākumu LLKC īsteno jau trešo gadu un šajā laikā uzņēmējdarbības pamatus apguvuši jau vairāk kā 500 lauku jauniešu. Daļa no viņiem savas biznesa idejas veiksmīgi īstenojuši dzīvē, tādējādi apliecinot plašās iespējas strādāt un pelnīt laukos.

Šogad konkursa finālā 15 lauku jaunieši prezentēs gan lauksaimniecības, gan nelauksaimnieciskās uzņēmējdarbības, kā arī pārtikas pārstrādes biznesa idejas. Konkursa finālisti izraudzīti no visiem Latvijas reģioniem, atlasot labākos no kopumā 58 iesniegtajiem biznesa projektiem. Labāko projektu autori saņems naudas balvas savu biznesa ideju īstenošanai. Kopējais balvu fonds – 30 000 eiro. Šogad savu simpātiju balvu labākajam pārtikas pārstrādes projektam 3000 eiro apmērā pasniegs arī uzņēmums “Ādažu čipsi”.

Pasākums "Atbalsts lauku jauniešiem uzņēmējdarbības veicināšanai" sākās jau pavasarī ar informatīvajām dienām, kurās jaunieši 26 Latvijas reģionos tika iepazīstināti ar pasākuma “Laukiem būt!” norisi. Jaunieši, kuri ieinteresējās par šo pasākumu un vēlējas savas idejas īstenot, piedalījās mācībās, kurās apguva ideju definēšanu, uzņēmējdarbības un grāmatvedības pamatus, biznesa plānu un projektu būtību, to sastāvdaļas, kā arī mācījās izstrādāt savus biznesa plānus vai projekta pieteikumus. Pasākumā kopumā piedalījās 324 jaunieši, bet sertifikātu par mācību pabeigšanu saņēma 227 jaunieši.

Mediju pārstāvji laipni aicināti piedalīties konkursa noslēguma pasākumā un uzzināt, kādas biznesa idejas lolo jaunieši Latvijas reģionos. Lūgums iepriekš pieteikt dalību Ivetai Tomsonei uz e-pastu:iveta.tomsone@llkc.lv vai tālruni 26004506.

Plašāk par konkursu: Inita Krivašonoka, LLKC Lauku attīstības nodaļas vadītāja, telefons: 63050220, e-pasts: inita.krivasonoka@llkc.lv

Kategorija: 
LLKC
Reģions filtram: