Ikkatrs aicināts pieteikties Cēsu Ziemassvētku tirdziņam

Datums: 
21. Novembris, 2014
Vieta: 
Cēsis

Decembrī Cēsu vecpilsētā katru nedēļas nogali norisināsies Ziemassvētku tirdziņš. Lai nodrošinātu to, ka tajā būs pārstāvēts plašs un oriģināls piedāvājumu klāsts, tirdziņam aicināti pieteikties Cēsu un apkārtnes amatnieki, mākslinieki, rokdarbnieki un mājražotāji.

Īpaši aicināti arī tie, kam šīs darbošanās ir hobijs un kuri iepriekš nav piedalījušies tirdziņos – vai tās būtu pašu zīmētas apsveikumu kartītes, pašdarinātas eglīšu rotas vai vecmāmiņas adījumi.

“Cēsis gribam padarīt par īstu Ziemassvētku pilsētu. Ar tematiskiem koncertiem, rotājumiem un, protams, tirdziņu, kas ir neatņemama svētku sastāvdaļa katrā Eiropas pilsētā,” norāda Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, piebilstot, ka “no mums pašiem atkarīgs, cik jaukus un sirsnīgus svētkus spēsim radīt”.

Kā stāsta Cēsu kultūras centra pasākumu organizatore Ieva Niedre, tirdziņi nedēļas nogalēs pirms Ziemassvētkiem notiks vienlaikus ar citiem pasākumiem pilsētā, lai panāktu lielāku cilvēku plūsmu vecpilsētā.

Pēc viņas teiktā, vietējiem tirgoties gribētājiem būs jāsamaksā vien simboliska dalības maksa – trīs līdz pieci eiro par nedēļas nogali. Savukārt pārējiem interesentiem tie būs desmit līdz 15 eiro.

“Tirdziņa dalībniekiem tiks nodrošinātas apsildītas telpas vecpilsētā un tirdzniecības galdi. Pieteikties tirdzniecībai iespējams gan uz vienu dienu vai vienu nedēļas nogali. Taču, ja ir vēlme – arī uz visām,” skaidro Niedre.

Plašāka informācija un pieteikšanās līdz 21. novembrim: Ieva Niedre ieva.niedre@cesis.lv, 64122537