Ciemos Tukuma piekrastē 27.–28. augustā

Datums: 
27. Augusts, 2016 līdz 28. Augusts, 2016
Reģions: 
Vieta: 
Engures novads

Tukuma piekrastes zvejnieki un zivju kūpinātāji no Lapmežciema līdz pat Bērzciemam aicina ciemos ikvienu Latvijas iedzīvotāju augusta beigās iepazīt piekrastes dzīvi, nosvinēt Senās uguns nakti un varbūt kopā ar fondu "Viegli" nosoļot 40 km gar jūras krastu, lai apceļotu un apmīļotu Latviju.

Vasaras noslēguma akciju Tukuma piekrastē veido trīs pasākumi. Pirmais no tiem notiks sestdien, 27. augustā, kad dienas garumā piecas zvejnieku sētas un zivju pārstrādātāji – kūpinātāji un visādu zivju delikatešu radītāji aicinās ciemos pie sevis. Neizpaliks arī zivju degustēšana un mielošanās ar zivju zupu. Par to būs parūpējies ģimenes uzņēmums IK "Reinis B" un SIA "Jurita B" Lapmežciemā, IK "Stubiņš" Klapkalnciemā kopā ar Klapkalnciema bāru "Pludmale", SIA "Branga" un jauniešu mītne-hostelis "Pludmalis" Ķesterciemā un Indras Zariņas zvejnieku sēta "Skaras" Bērzciemā. Viesus šajā dienā gaidīs arī Lapmežciema muzejs, kurš piedāvās iespēju iepazīties ar šī krasta zvejniecības vēsturi un sadzīvi līdz pat mūsdienām, bet māksliniece Iveta Meiere muzejā atklās, kā jūras un zvejniecības tēmu atspoguļot mākslā. Pārsteigumu šajā dienā sola arī "Café Engure".

Savukārt sestdienas vakarā visā Latvijas piekrastē tiks svinēta Senās uguns nakts.

Abas dienas – gan sestdien, gan svētdien ikvienam interesentam ir iespēja arī piedalīties fonda "1836" pārgājienā gar jūras krastu.

Vasara vēl nav beigusies un ceļot pa Latviju var vēl un vēl!

Vairāk informācijas par akciju "Ceļo Tukuma piekrastē", kā arī citiem tūrisma objektiem un servisu var meklēt www.visittukums.lv
Vairāk informācijas par "1836" gājienu gar jūras karstu var meklēt www.1836.lv

Kontaktinformācija: 
T. 28381255 - Sarma Rotberga, Tukuma novada lauku attīstības konsultante
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
tuk_juras_plakats.pdf11.3 MB
Reģions filtram: