LIEPĀJA: Tirgotāji aicināti pieteikt dalību Zaļajam tirdziņam Kungu kvartāla Bērzu sulu svētkos

Datums: 
6. Maijs, 2017
Reģions: 
Vieta: 
KUNGU IELAS RADOŠAIS KVARTĀLS (ieeja no Bāriņu ielas puses)

Mājražotāji un amatnieki līdz 1. maijam tiek aicināti pieteikt dalību Bērzu sulu svētku Zaļajā tirdziņā, kas norisināsies 6. maijā Kungu ielas radošajā kvartālā (Liepājā, Kungu ielā 24).

Īpaši tiek gaidīti tirgotāji, kuru piedāvājumā ir svaigas sulas, pirmie zaļumi, dārzeņi, sieri, gaļa, kūpinātas zivis, konditorejas izstrādājumi kā arī citas gardas lietas, akcentējot maija mēnesim raksturīgo garšas buķetes daudzveidību.

Līdz ar tirdziņu, kurā ikviens varēs iegādāties pirmās pavasara dabas veltes, amatnieku izstrādājumus un, protams, bērzu sulas, uz dzīvā pavarda kvartāla saimniece gatavos dārzeņu sautējumu, kuru nobaudīt varēs ikviens apmeklētājs. Par svētku noskaņojumu un jestriem deju soļiem parūpēsies “Rīgas Danču klubs”, kuri ar lieliem skatītāju aplausiem Kungu kvartālā viesojās arī pērn. Starp Bērzu sulu svētku aktivitātēm būs arī putnu būrīšu izgatavošana, bērnu radošās darbnīcas, bērzu sulu degustācijas un iepazīšanās ar dzīvniekiem no lauku sētas. Uzņēmējs Ervins Labanovskis no Smiltenes, kurš pirms sešiem gadiem sāka ražot dzirkstošās bērzu sulas “Birzī”, dalīsies savā pieredzē par bērzu sulu labvēlīgo ietekmi uz cilvēka veselību, sniedzot arī svaigo kokteiļu meistarklasi.

Svētku ietvaros notiks arī akcija “Pilsētas dārzs” – stādīsim kartupeļus un garšaugus, lai kopīgi izveidotu Kungu ielas kvartāla pagalmā īstu pilsētas dārzu.

Kungu ielas radošā kvartāla Zaļais tirdziņš notiks 6. maijā no plkst. 10.00 līdz 15.00.
Tirgotāji aicināti pieteikt savu dalību tirdziņam sazinoties ar Kungu ielas radošā kvartāla kontaktpersonu Simonu Puigu (t. 63421670, mob. t. 25874480, e-pasts: simona.puiga@biedribasnams.lv).

Ar šo sarīkojumu tiks atklāts bagātīgais garšu ceļojums visas vasaras garumā Kungu ielas radošajā kvartālā. Svinēsim pavasara atnākšanu kopā - uz tikšanos Bērzu sulu svētkos!

Pasākumu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Liepājas Kultūras pārvalde un Liepājas pilsētas pašvaldības administrācija.

Kontaktinformācija: 
Simona Puiga (t. 63421670, mob. t. 25874480, e-pasts: simona.puiga@biedribasnams.lv)
Reģions filtram: