Liepāja | Aicina izgudrotājus pieteikties izgudrojumu un inovāciju izstādei-festivālam “MINOX Kurzeme”

Datums: 
4. Aprīlis, 2018 līdz 5. Aprīlis, 2018
Reģions: 
Vieta: 
Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātē

Lai veicinātu izgudrotājdarbību Latvijā, kā arī lai sekmētu izgudrojumu ieviešanu dzīvē, Latvijas Izgudrotāju biedrība, “CONNECT Latvija” un Latvijas Zinātņu akadēmija ar partneriem reģionos 2018. gadā organizē izgudrojumu izstādi MINOX 2018. Izstādes dalībniekiem nav ierobežota vecuma – ar savām idejām aicināti piedalīties arī skolēni un studenti.

Šī ir pirmā reize, kad vispirms tiek rīkotas četras izstādes reģionos ar noslēgumu Rīgā. Pirmā reģionālā izgudrojumu izstāde-festivāls “MINOX Kurzeme” Liepājā notiks jau pavisam drīz – 4.-5. aprīlī Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātē. Izstādes rīkotāji aicina izgudrotājus savlaicīgi pieteikt savus projektus dalībai izstādē līdz 26. martam mājaslapā www.minox.lv.
Nākamās izstādes paredzētas Cēsīs, Daugavpilī, Jelgavā un Rīgā. Katrā nākamajā izstādē var piedalīties arī iepriekšējo izstāžu dalībnieki.

"Šī izstāde ir labs veids, kā izgudrojumu autoriem uzsākt sarunu ar potenciālajiem klientiem – investoriem, uzņēmējiem un citiem interesentiem,” uzskata viens no izstādes iniciatoriem un organizētājiem, biedrības “CONNECT Latvija” vadītājs Elmārs Baltiņš.
“Pēc būtības katra izstāde ir veikals, uz kurieni izgudrojuma autors var atnest savu preci pārdošanai, bet izstādes apmeklētāji – atrast labu ideju savai uzņēmējdarbībai,” atzīmē Rimis Vaitkus, Latvijas Izgudrotāju biedrības valdes loceklis.

Izstādes rīkotājus iedvesmojis stāsts par kādu mājsaimnieci Amerikas Savienotajās Valstīs, kura 1892. gadā izgudrojumu izstādē demonstrējusi savu izgudrojumu – ar roku darbināmu trauku mazgājamo mašīnu. Mājsaimniece īsā laikā kļuvusi ļoti bagāta, jo pārdevusi savu izgudrojumu lielai ražošanas kompānijai. Šodien viņas izgudrojums mūsdienu izpildījumā ir kļuvis par plaši izplatītu sadzīves priekšmetu, kuru izmanto gan daudzas mājsaimniecības, gan uzņēmumi.

Kā uzsver izstādes rīkotāji, MINOX izstāde atšķiras no citām izstādēm ar savu pieejamību – tajā aicināts piedalīties ikviens, kuram ir jebkāds savs izgudrojums vai izgudrojuma ideja, neatkarīgi no vecuma un sociālā stāvokļa.

Lai iedrošinātu ideju autorus, izgudrotājus un jaunos uzņēmējus demonstrēt savus izgudrojumus publiski, MINOX organizatori iespēju robežās sola informatīvu atbalstu par izgudrojumu un dizainparaugu reģistrāciju un aizsardzību. Pirms izstādēm paredzēti semināri, kas palīdzēs dalībniekiem sagatavoties savu izgudrojumu un ideju publiskai "pasniegšanai", kā arī komunikācijai ar apmeklētājiem izstādē.
Par semināru tiks informēti dalībnieki individuāli.

Pēc izgudrojumu prezentēšanas reģionālajās izstādēs, izgudrojumu autori ar saviem projektiem varēs piedalīties noslēguma izstādē MINOX 2018, kas norisināsies oktobrī Rīgā. Visās izstādēs būs žūrija, kura izvērtēs darbus un apbalvos interesantāko projektu autorus. Divu labāko darbu autori Rīgas izstādē kā balvu saņems apmaksātu lidmašīnas biļeti braucienam uz Anglijas universitāšu pilsētu Kembridžu ar iespēju piedalīties starptautiskā triju dienu izgudrojumu un biznesa izglītības seminārā. Pēc izstādēm visus projektus plānots publicēt izstādes katalogā, kas būs pieejams bibliotēkās un grāmatnīcās.

Potenciālie izstādes dalībnieki aicināti pieteikties dalībai izstādē gan personiski – pie reģionālo izstāžu organizatoriem, gan reģistrējoties elektroniski – mājas lapā.

Vairāk informācijas: www.minox.lv

Madara Māra Irbe
Pārstāve komunikāciju jautājumos
26063000
madara.m.irbe@gmail.com

Elmārs Baltiņš
Projekta vadītājs. CONNECT Latvia vadītājs
‭29100252‬
elmars_b@connectlatvia.lv

Kontaktinformācija: 
www.minox.lv
Reģions filtram: