ALTUM 26. aprīlī Cēsīs aicina uz “Starta dienu” jaunajiem uzņēmējiem

Datums: 
26. Aprīlis, 2018
Reģions: 
Vieta: 
Viesnīca Tigra

26. aprīlī Cēsīs notiks gada vērienīgākais bezmaksas pasākums jaunajiem uzņēmējiem Vidzemes reģionā “Starta diena”. Uz pasākumu aicināts ikviens interesents, kuram ir biznesa ideja un vēlme to īstenot, kā arī ikviens uzņēmums vecumā līdz 5 gadiem, kas meklē izaugsmes iespējas. Pasākuma apmeklētāji varēs iedvesmoties no nozares vadošajiem ekspertiem, uzzināt par valsts atbalstu savas uzņēmējdarbības uzsākšanai vai paplašināšanai, kā arī nodibināt noderīgus kontaktus.

“Starta diena” Cēsīs norisināsies 26. aprīlī plkst. 10:00-13:30 (ierašanās no plkst. 9:30) Viesnīcā Tigra (E. Veidenbauma ielā 2). Interesenti līdz 25. aprīlim ir aicināti elektroniski pieteikt savu dalību ALTUM interneta vietnē: https://www.altum.lv/lv/notikumi.

“Starta dienu” rīko ALTUM un Ekonomikas ministrija.

Pasākumā varēs uzzināt, kā pārdomāti plānot un finansēt savu ideju, kādas atbalsta iespējas uzņēmējdarbības sākšanai un attīstībai sniedz Vidzemes pašvaldības. Ar Vidzemes pašvaldību atbalstu uzņēmējdarbības sākšanai un attīstībai iepazīstinās Vidzemes plānošanas reģiona pārstāve Ina Miķelsone. Digitālā mārketinga aģentūras Infinitum dibinātājs Egils Boitmanis stāstīs, kā izmantot digitālos rīkus pārdošanas veicināšanai,  savukārt Trikātas Piens līdzīpašnieks Rolands Putniņš dalīsies ar sava uzņēmuma “pārdzimšanas” stāstu.

 Seminārā ar uzņēmējdarbības pieredzes stāstiem un padomiem, kas gūti personīgajā pieredzē, dalīsies vairāki pieredzējuši un Latvijā plaši pazīstami Vidzemes reģiona uzņēmēji. Piemēram, Inga Ērgle stāstīs, kā savu hobiju par uzturzinātni pārvērta par darbu, radot musli uzkodu uzņēmumu “InGo”. Savukārt Z/S “Priedītes” saimnieces Zanes Magones stāsts būs ar moto “Dzīvot nevis eksistēt”.

 Olita Untāla, ALTUM Vidzemes reģiona vadītāja: “Ikvienu aktīvu cilvēku, esošo un potenciālo uzņēmēju, aicinu izmantot šo iespēju tikties ar sev līdzīgi domājošiem un pārliecināties, ka savs bizness un atbalsta iespējas tās veicināšanai no valsts puses nav abstrakts jēdziens. Par to ir pārliecinājušies kopumā ap 300 “Starta dienu” apmeklētāju Jēkabpilī, Daugavpilī un Kuldīgā, kas jau guvuši atziņas un nodibinājuši vēl kontaktus, lai būtu soli tuvāk savam biznesam. Uz to aicinu arī vidzemniekus – esiet aktīvi, nāciet uz “Starta dienu” Cēsīs, un, iespējams, kāds no jaunajiem uzņēmējiem drīzumā citos līdzīgos pasākumos dalīsies savā veiksmes stāstā!”

 Pasākuma apmeklētājus individuāli konsultēs vadošie eksperti no vairāk nekā 10 organizācijām: ALTUM, Valsts ieņēmumu dienesta, Uzņēmumu reģistra, Nodarbinātības valsts aģentūras, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra, komercbankām, Vidzemes plānošanas reģiona u.c. Tiem, kuri nepagūs apmeklēt bezmaksas semināru Cēsīs, būs vēl pēdējā iespēja – 31. maijā Rīgā.

 Par ALTUM

Attīstības finanšu institūcija ALTUM ir Latvijas valstij piederoša kapitālsabiedrība, kas ar valsts atbalsta finanšu instrumentu palīdzību sniedz atbalstu noteiktām mērķa grupām finanšu instrumentu veidā (aizdevumi, garantijas, ieguldījumi riska kapitāla fondos u.c.), konkrētu programmu ietvaros papildinot to arī ar nefinanšu atbalstu (konsultācijas, mentorings), kā arī realizējot citas valsts deleģētas funkcijas. 2017. gada jūnijā ALTUM saņēma starptautiskās kredītreitingu kompānijas Moody’s ilgtermiņa kredītreitingu Baa1 valsts kapitālsabiedrībai, kas apliecina ALTUM stabilo finanšu situāciju. Savukārt 2017. gada 24. oktobrī ALTUM obligācijas tika iekļautas regulētajā tirgū - biržas Nasdaq Riga Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā.

Kontaktinformācija: 
Olita Untāla, 67774067
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
starta_dienas_cesis_pasakuma_programma.pdf572.29 KB
Reģions filtram: