Ozolnieki | LZF seminārs ''Mazo un vidējo saimniecību nozīme nākamajā plānošanas periodā''

Datums: 
21. Marts, 2019
Reģions: 
Vieta: 
LLKC centrs

Latvijas Zemnieku federācija aicina uz kopsapulci un semināru “Mazo un vidējo saimniecību nozīme nākamajā plānošanas periodā” 

Biedrība „Latvijas Zemnieku federācija” (LZF) š. g. 21. martā plkst. 10.00 Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrā (LLKC) Ozolniekos (Rīgas iela 34, Ozolnieki, Ozolnieku novads) rīko ikgadējo biedru kopsapulci un semināru “Mazo un vidējo saimniecību nozīme nākamajā plānošanas periodā”. 

No plkst. 10.00 līdz 12.00 notiks seminārs, uz kuru aicināti gan LZF biedri, gan citi interesenti. LR Zemkopības ministrs un LR Zemkopības ministrijas Lauku attīstības atbalsta departamenta speciālisti informēs par mazo un vidējo zemnieku saimniecību nozīmi plānošanas periodā pēc 2020.gada un gaidāmajiem pasākumiem Lauku attīstības programmā. Savukārt “Baltic Studies Centre” pētnieki prezentēs pētnieciskā projekta “SALSA” rezultātus par mazo saimniecību un mazo pārtikas uzņēmumu nākotnes perspektīvām Latvijā. Semināra noslēgumā LZF valdes locekle un LLKC Lopkopības nodaļas vadītāja Silvija Dreijere stāstīs, kā zemnieku saimniecībās potenciāli var samazināt SEG emisijas, ieviešot praksē dažādus pasākumus. 

Savukārt kopsapulcē LZF valdes priekšsēdētāja informēs par 2018. gada aktivitātēm 2019. gada plāniem. 

LZF valdes priekšsēdētāja Agita Hauka par 2018. gadu:

“Biedrība ”Latvijas Zemnieku federācija” Latvijas simtgades - 2018. gadu - ir pavadījusi darbīgi un atbildīgi! Kopā ar citām lauksaimnieku organizācijām esam līdzdarbojušies Eiropas lauksaimnieku aktivitātēs, LR Zemkopības ministrijas un Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) darba grupās, kā arī Saeimas komisiju sēdēs. Lai smeltos citu valstu pieredzi un dalītos ar savējo, četri LZF jaunie zemnieki piedalījās 5. Eiropas jauno zemnieku kongresā (5th European Congress of Young Farmers) Briselē.  Veiksmīgi īstenots mācību kurss “Ģimeņu (mazo) zemnieku saimniecību attīstība, pilnveidojot saimniecisko darbību” Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam pasākuma “Zināšanu pārneses un informācijas pasākumi” apakšpasākuma “Profesionālās izglītības un prasmju apguves pasākumi” ietvaros un izglītojoši semināri lauksaimniekiem un mājražotājiem. Turpinām Latvijas ļaudis iepazīstināt ar lauku darbiem un ainavu, dažādās Latvijas vietās nodrošinot iespēju apskatīt ceļojošo izstādi “Latvijas lauki gadsimtu griežos”. Lepojamies ar Latvijas lauku produkta-ēdiena GARŠAS FESTIVĀLU, kura ietvaros LZF biedri varēja dižoties ar katra novada gatavoto ēdienu. Prieks par zemnieku un mājražotāju prasmēm un atbildību!

Zemniekam 2018. gada sausums bija pārbaudījums, bet katrs ir strādājis tā, lai varētu pārlaist ziemu, sagaidīt pavasari un turpināt iesākto! LZF mērķis ir rūpēties par Latvijas laukiem un zemniekiem!” 

Biedrība “Latvijas Zemnieku federācija” (LZF) ir izveidota 1990. gadā un šobrīd apvieno dažādu nozaru lauksaimniekus visos Latvijas reģionos. LZF iestājas par apdzīvotiem un ekonomiski aktīviem Latvijas laukiem, par taisnīgām un vienlīdzīgām attīstības iespējām visiem Latvijas lauksaimniekiem, īpaši vēršot uzmanību uz atbalstu mazo un vidējo saimniecību – ģimeņu saimniecību, attīstību un to nozīmīgo lomu ilgtspējīgā Latvijas lauku sociālekonomiskā attīstībā.

Kontaktinformācija: 
Aiga Kuzma , 26536985, info@lzf.lv
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
darba_kartiba_21.03.2019.pdf157.48 KB
Reģions filtram: