02.02. | Seminārs LLKC biznesa mentoriem “Vai viegli būt drosmīgam biznesā pārmaiņu laikā?”

Datums: 
2. Februāris, 2021

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) izveidotais Biznesa mentoru tīkls šogad savu darbu uzsāks, atbalstot konkursa "Laukiem būt!" dalībniekus. Pirms uzsākt šo sadarbību, mentori 2.februārī aicināti piedalīties tiešsaistes seminārā “Vai viegli būt drosmīgam biznesā pārmaiņu laikā?”, kura ietvaros pārrunās tīkla aktivitātes un iepazīsies ar šī gada "Laukiem būt!" konkursantu idejām.

Mentoru reģistrēšanās pasākumam šeithttps://forms.gle/XFHmqdUmWWhZthxY8

Atgādinām, ka šogad konkursā “Laukiem būt!” piedalās 58 jaunieši ar savām idejām, kuriem pieredzējuša uzņēmēja iedvesma un palīdzība, uzsākot savu ceļu biznesā, ir nenovērtējama iespēja. Tāpēc šajā gadā katrs no “Laukiem būt!” konkursa dalībniekiem saņems mentora atbalstu, kas sekmēs gan sagatavošanos pusfinālam un finālam, gan dos idejas un padomus katra jaunā uzņēmēja biznesa attīstībā. Šis būs arī kā attālinātais bonuss konkursa dalībniekiem, kuriem iepriekšējos gados bija iespēja kopīgās klātienes mācībās tikties un iedvesmoties citam no cita. 

Mentorings daudzās pasaules valstīs ir atzīts kā progresīvs biznesa izaugsmes instruments. Tā unikālā vērtība ir veiksmīgas pieredzes pārnese uzņēmumu vidū, aktīva dalīšanās zināšanās, pieredzē un kontaktos, kā arī atvērtas biznesa sadarbības kultūras veidošana. Galvenokārt to izmanto jaunu un mazāk pieredzējušu uzņēmumu attīstības sekmēšanai.

LLKC Biznesa mentoru tīkls tika izveidots 2019. gadā Zemgales un Kurzemes reģionos ar mērķi sniegt atbalstu uzņēmumiem Latvijas lauku telpā, veicinot šo uzņēmumu attīstību un stiprinot konkurētspēju, piedāvājot kvalitatīvas bezmaksas mentoru konsultācijas. Biznesa mentoru tīkls apvieno esošos un topošos uzņēmējus, lai savstarpēji dalītos pieredzē un lai pieredzējušie uzņēmēji ar padomu, pieredzi un iedrošinājumu palīdzētu jaunajiem uzņēmējiem pārvarēt grūtākos brīžus uzņēmējdarbībā. Šobrīd LLKC biznesa mentoru tīklā aktīvi darbojas vairāk nekā 50 uzņēmēji, kuri 2018. gadā projekta “Business support” ietvaros izgāja arī kopīgas mācības. Tuvākos gados plānots to izveidot kā lielāko mentora tīklu Latvijā, kurā pārstāvēti dažādu nozaru uzņēmēji, aptverot visu Latvijas teritoriju.

Atgādinām, ka Mentoru tīkls pastāvīgi uzņem arī jaunus dalībniekus, jo īpaši gaidīs pieredzējušus uzņēmējus no Vidzemes un Latgales reģioniem, kuri gatavi iesaistīties un sniegt atbalstu un pieredzi jaunajiem un topošajiem uzņēmējiem Latvijas lauku teritorijā.

Pieteikšanās dalībai Mentoru tīklā šeit: https://forms.gle/W6gik2KCbVFSyK3D7

Plašāka informācija: Terēze Riekstiņa, LLKC biznesa mentoru tīkla koordinatore, e-pasts: mentorutikls@llkc.lv.

Kontaktinformācija: 
mentorutikls@llkc.lv
Reģions filtram: